FORMULA 1

Τέλος εποχής για McLaren και Tag Heuer

Τέλος εποχής για McLaren και Tag Heuer

Από του χρόνου (2016) οι δρόμοι της McLaren και της Tag Heuer χωρίζουν, με τον ελβετικό οίκο ωρολογοποιίας να παραμένει στην F1, μέσω του νέου του συνεργάτη, τη Red Bull.

Μια από τις πιο ιστορικές και πλέον εμβληματικές συνεργασίες στο χώρο της Formula 1 φτάνει στο τέλος της. Από του χρόνου (2016) οι δρόμοι της McLaren και της Tag Heuer χωρίζουν, με τον ελβετικό οίκο ωρολογοποιίας να παραμένει στην F1, μέσω του νέου του συνεργάτη, τη Red Bull.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Τρεις δεκαετίες μετρά η συνεργασία της McLaren με την Tag Heuer (ξεκίνησε το 1985) κατά τη διάρκεια των οποίων οι δυο πλευρές γεύτηκαν μεγάλες επιτυχίες.

" Ήταν μια από τις πετυχημένες και εμβληματικές συνεργασίες στην ιστορία του σπορ", αναφέρει εκπρόσωπος της βρετανικής ομάδας που επιβεβαιώνει τα περί διαζυγίου.

" Διήρκησε 30 χρόνια, διάστημα κατά το οποίο και οι δυο πλευρές γνώρισαν τρομερή επιτυχία μαζί", πρόσθεσε.

Τα τελευταία χρόνια η McLaren, μια από τις μεγαλύτερες δυνάμεις στην ιστορία του σπορ, έχει χάσει σημαντικούς σπόνσορες. Από την Vodafone που επί χρόνια είχε διατελέσει title-sponsor της ομάδας και μέχρι σήμερα δεν έχει αντικατασταθεί, μέχρι την Hugo Boss και εσχάτως την Tag Heuer, η McLaren αποδυναμώνεται σε έναν τομέα ζωτικής σημασίας.

Σημαντικό ρόλο και σε αυτό βέβαια παίζουν και τα αποτελέσματα αφού η τελευταία της νίκη σημειώθηκε το 2012 στο Interlagos (Button), ενώ το τελευταίο της Πρωτάθλημα ήταν αυτό που κατέκτησε ο Lewis Hamilton το 2008...

Διαβάστε ακόμη στο Car and Driver:

Αναλύοντας το GP Βραζιλίας (ΓΡΑΦΗΜΑΤΑ)

GP Βραζιλίας - RACE: Rosberg, στο... χαλαρό (UPD)

Ράλι Μ. Βρετανίας: Νίκη αφιερωμένη στα θύματα της τραγωδίας (VIDEO)

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ