FORMULA 1

Τελεσίγραφο στον Vettel

Albert Park, Melbourne, Australia.
Sunday 26 March 2017.
World Copyright: Zak Mauger/LAT Images
ref: Digital Image _56I1907
Albert Park, Melbourne, Australia. Sunday 26 March 2017. World Copyright: Zak Mauger/LAT Images ref: Digital Image _56I1907 LAT IMAGES EMAIL: [email protected]

Η Ferrari θέλει να ξέρει μέχρι το τέλος του καλοκαιριού αν θα ανανεωθεί η συνεργασία της με τον Sebastian Vettel.

Ένα από τα συμβόλαια που ολοκληρώνονται στο τέλος του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 που διανύουμε, είναι αυτό του Sebastian Vettel με τη Ferrari. Η συνεργασία των δύο πλευρών άρχισε στα τέλη του 2014, με τον Γερμανό να αποχαιρετά για χάρη της Scuderia, τη Red Bull Racing με την οποία είχε πανηγυρίσει τέσσερις παγκόσμιους τίτλους.

Η συνεργασία τους ξεκίνησε δυναμικά, με την ιταλική ομάδα να επιστρέφει στις νίκες τη σεζόν του 2015 αλλά πέρυσι, αντί για βήματα προς τα εμπρός, έκανε βήματα προς τα πίσω. Ίσως αυτό να ώθησε τον Vettel στο να υπογράψει όπως φημολογείται ένα προσύμφωνο με τη Mercedes ενόψει 2018. Μόνο που δεδομένου του επιπέδου ανταγωνιστικότητας των κόκκινων φέτος, δύσκολα θα προχωρήσει σε μία τέτοια αλλαγή στρατοπέδου.

Άλλωστε είναι πρώτος στη βαθμολογία και με προβάδισμα 25 πόντων από τον Lewis Hamilton, πράγμα που δείχνει πως ίσως το Μαρανέλο να αποτελεί ιδανικό "σπίτι" για εκείνον. Όμως ακόμα δεν έχει βάλει την υπογραφή του σε νέο συμβόλαιο, παρότι η Ferrari θέλει να τον κρατήσει.

Σύμφωνα με τη γερμανική Sport Bild, του δόθηκε πλέον και τελεσίγραφο, καθώς ο πρόεδρος της Ferrari, Sergio Marchionne, θέλει να ανακοινώσει το οδηγικό δίδυμο της επόμενης σεζόν στο περιθώριο του ιταλικού Grand Prix. Άλλωστε παραδοσιακά εκεί, στην έδρα της Scuderia, πραγματοποιούνται οι μεγάλες ανακοινώσεις.

Πάντως αν κρίνουμε από τις δηλώσεις του τεχνικού διευθυντή της ιστορικής ομάδας, Mattia Binotto, κανείς δεν πιστεύει πως ο Vettel θα γυρίσει την πλάτη στη Ferrari.

"Ο Vettel δεν είναι απλά ένας εκ των οδηγών μας, είναι ένας τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής. Πιστεύω πως θα μείνει κοντά μας. Γιατί; Διότι δεν υπάρχει τίποτα ομορφότερο για έναν οδηγό της F1, από το να κερδίζει με το κόκκινο μονοθέσιο", είπε ο Binotto στη Binotto told Gazetta dello Sport.

Photo Credits: Ferrari Media Site.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ