FORMULA 1

Τα διαθέσιμα ελαστικά για το GP

Shanghai International Circuit, Shanghai, China. 
Thursday 06 April 2017.
World Copyright: Glenn Dunbar/LAT Images
ref: Digital Image _X4I4798
Shanghai International Circuit, Shanghai, China. Thursday 06 April 2017. World Copyright: Glenn Dunbar/LAT Images ref: Digital Image _X4I4798 LAT IMAGES EMAIL: [email protected]

Η Pirelli αναλύει πόσα σετ και ποιας γόμας έχει κάθε οδηγός στη διάθεσή του για τον αγώνα της Κίνας. (Infographic)

Το δεύτερο Grand Prix του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 του 2017 είναι μόνο μερικές ώρες μακριά και η προσοχή όλων είναι στραμμένη στο δελτίο καιρού.

Οι προγνώσεις ακόμα κάνουν λόγο για βροχή, κυρίως πριν τον αγώνα. Αν επαληθευτούν, οι οδηγοί δεν θα έχουν την υποχρέωση χρήσης δύο εκ των τριών γομών σλικ ελαστικών που είναι διαθέσιμες για τον αγώνα της Κίνδας (πολύ μαλακή γόμα, μαλακή και μέση) και στο παιχνίδι θα μπουν τα ελαστικά για βρόχινες συνθήκες και τα ενδιάμεσα.

Όμως εφόσον έχουμε αγώνα σε στεγνό οδόστρωμα, τα πράγματα θα αλλάξουν. Σε αυτή την περίπτωση η Pirelli εκτιμά πως θα έχουμε στρατηγικές ενός μόνο pit stop, παρότι πέρυσι είχαμε δύο και τρεις αλλαγές ελαστικών.

Όποια στρατηγική κι αν επιλεχθεί, θα βασιστεί εν πολλοίς στα διαθέσιμα ελαστικά – είδαμε άλλωστε πως η απόδοση αυτών ήταν που ουσιαστικά έκρινε την πρεμιέρα της Αυστραλίας, αναγκάζοντας τον Lewis Hamilton να μπει νωρίς στα pit παραδίδοντας τα ηνία στον Sebastian Vettel.

Για τον αγώνα της Κίνας λοιπόν, οι δύο οδηγοί της Mercedes κι αυτοί της Ferrari έχουν ακολουθήσει παρόμοιες στρατηγικές μεταξύ τους. Υπάρχει όμως η εξής διαφορά: παρότι όλοι έχουν από ένα σετ μέσης γόμας, δύο μαλακής και τρία πολύ μαλακής, οι Sebastian Vettel και Kimi Raikkonen έχουν ένα σετ φρέσκο κι ένα πατημένο σετ μαλακής γόμας, ενώ οι Hamilton και Valtteri Bottas έχουν από δύο αχρησιμοποίητα.

Αναλυτικά οι διαθέσιμες επιλογές:

Τα διαθέσιμα ελαστικά για το GP

Photo credits: Pirelli Press Area

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ