FORMULA 1

Συνεχίζει να διαψεύδει η McLaren

Συνεχίζει να διαψεύδει η McLaren

Αυτή τη φορά ήταν ο Zak Brown που αρνήθηκε τη συνεργασία με τη Mercedes.

Μία ακόμα διάψευση ήρθε να προστεθεί στη… συλλογή διαψεύσεων που έχουμε τις τελευταίες εβδομάδες από πλευράς McLaren, σχετικά με το ενδεχόμενο να μεταπηδήσει η βρετανική ομάδα στο στρατόπεδο της Mercedes από το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2018.

H McLaren πάτησε φρένο στη συνεργασία της με τους Γερμανούς, όταν έκρινε πως η ύπαρξη εργοστασιακής ομάδας θα την περιόριζε στο να λαμβάνει απλά πελατειακούς κινητήρες, μειώνοντας τις πιθανότητες να κάνει πρωταθλητισμό. Επένδυσε λοιπόν στην αλλαγή προμηθευτή για την εποχή των υβριδικών V6 Turbo, ενώνοντας μετά από πολλά χρόνια τις δυνάμεις της με τη Honda.

Τα αποτελέσματα τα ξέρουμε όλοι. Τρίτη σεζόν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, με συνεχιζόμενα προβλήματα αξιοπιστίας, με τραγικά επίπεδα ανταγωνιστικότητας και μαύρα σύννεφα στις σχέσεις με τους Ιάπωνες, παρά τις διαψεύσεις. Το αν απλά αποτελούν στάχτη στα μάτια του κόσμου, θα αποδειχθεί στην πορεία. Προς το παρόν, ο τελευταίος που δήλωσε πίστη στο project McLaren-Honda είναι ο νέος επικεφαλής της ιστορικής ομάδας, Zak Brown.

"Δεν θα δείτε το σήμα της Mercedes στο πίσω μέρος του μονοθεσίου μας. Προφανώς τα αποτελέσματά μας στη Formula 1 αυτή την περίοδο είναι δυσάρεστα αλλά η κουλτούρα μας είναι σπουδαία, οι άνθρωποι μας είναι σπουδαίοι και σε όσα κάνουμε, είμαστε θαρραλέοι και παίρνουμε σημαντικές αποφάσεις. Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εκεί που είμαστε.

Σίγουρα μας δυσαρεστεί που δεν κερδίζουμε αγώνες αλλά αυτό δεν μπορεί να αλλάξει σε μία νύχτα. Δουλεύουμε σκληρά και η αίσθηση όταν επιστρέψουμε στις νίκες θα είναι ακόμα πιο γλυκιά", είπε ο Αμερικανός στο planetf1.com.

Photo Credits: McLaren Media Centre.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ