FORMULA 1

Σχεδόν αδύνατο το προσπέρασμα

Ferrari driver Sebastian Vettel of Germany drives during qualifying for the Australian Formula One Grand Prix in Melbourne, Australia, Saturday, March 25, 2017. (AP Photo/Rick Rycroft)
Ferrari driver Sebastian Vettel of Germany drives during qualifying for the Australian Formula One Grand Prix in Melbourne, Australia, Saturday, March 25, 2017. (AP Photo/Rick Rycroft) AP

Πολλοί οδηγοί φοβούνται πως τα προσπεράσματα με τα φετινά μονοθέσια της Formula 1 (φαρδύτερα και με καλύτερη αεροδυναμική απόδοση) θα είναι από δύσκολα έως ακατόρθωτα. Η εξήγηση των πιλότων.

Μπορεί η νίκη του Sebastian Vettel στην πρεμιέρα του 2017 στη Μελβούρνη να αποτέλεσε καλά νέα μιας και ουδείς θα μπορούσε να αντέξει άλλη μία σεζόν απόλυτης κυριαρχίας της Mercedes, ωστόσο, όσα είδαμε στο Άλμπερτ Παρκ γέννησαν και προβληματισμό.

Αυτός αφορά στα προσπεράσματα που με τη νέα γενιά μονοθεσίων, που είναι φαρδύτερα και με καλύτερη αεροδυναμική απόδοση, σύμφωνα με πολλούς οδηγούς θα πραγματοποιούνται με μεγάλη δυσκολία!

Τα παραπάνω τόνισε με δηλώσεις του ο Nico Hulkenberg της Renault, που στην Αυστραλία αρκέστηκε στην ενδέκατη θέση, αδυνατώντας στους τελευταίους γύρους να βρει τρόπο να "τρυπώσει" στη βαθμολογούμενη δεκάδα:

"Με αυτά τα μονοθέσια ο "βρώμικος αέρας" είναι πολύ περισσότερος, άρα το να προσπεράσεις είναι σχεδόν αδύνατο. Θα μπορούσα να πηγαίνω ένα δευτερόλεπτο πιο γρήγορα από τη Force India του Esteban Ocon που είχα μπροστά μου στα τελικά στάδια του αγώνα αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να περάσω".

Την ίδια άποψη είχε και ο Sergio Perez της Force India, αν και αυτός εστίασε και σε άλλους τομείς που δυσκολεύουν τα πράγματα:

"Είναι δυσκολότερο να περάσεις γιατί πλέον η απόσταση πέδησης είναι μικρότερη και η πτώση στην απόδοση των ελαστικών λόγω τοπικής υπερθέρμανσης το ίδιο. Αν μέχρι τώρα αρκούσε το να είσαι 1.5 δευτερόλεπτα ταχύτερος του προπορευόμενου, τώρα πρέπει να είσαι δύο".

Ωστόσο το Άλμπερτ Παρκ είναι ένα σιρκουί πόλης που ανέκαθεν δεν προσέφερε αγώνες με προσπεράσματα. Άρα ίσως είναι νωρίς να βγάλουμε τόσο αρνητικά συμπεράσματα. Άποψη με την οποία συμφωνεί και ο Kimi Raikkonen της Ferrari:

"Είδαμε μόνο έναν αγώνα. Και μάλιστα σε ένα σιρκουί που δεν είναι φυσιολογικό. Σε κάποια άλλα σιρκουί θα είναι πιο εύκολο".

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner:

"Ποτέ δεν είχαμε πολλές προσπεράσεις εδώ. Ας περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει στην Κίνα και το Μπαχρέιν, δύο από τις πίστες που ευνοούν τα προσπεράσματα, πριν καταλήξουμε σε συμπεράσματα".

(AP Photo/Rick Rycroft)

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ