FORMULA 1

Στρατηγικές και ελαστικά για το GP Ουγγαρίας

Hungaroring, Budapest, Hungary. 
Friday 28 July 2017.
World Copyright: Steven Tee/LAT Images 
ref: Digital Image _R3I2352
Hungaroring, Budapest, Hungary. Friday 28 July 2017. World Copyright: Steven Tee/LAT Images ref: Digital Image _R3I2352 PIRELLI F1 PRESS AREA

Η Pirelli προβλέπει αριθμό και γύρους που θα γίνουν τα Pit Stop στον ενδέκατο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

H ώρα του τελευταίου αγώνα πριν το καλοκαιρινό διάλειμμα έφτασε, με την πίστα του Χανγκαρόρινγκ στη Βουδαπέστη να φιλοξενεί τον ενδέκατο γύρο του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1. Κύριο χαρακτηριστικό της είναι πως δεν ευνοεί τα προσπεράσματα άρα συχνά, η… μισή δουλειά σε ότι αφορά στην επιτυχία, γίνεται το Σάββατο στις κατατακτήριες δοκιμές.

Εκεί χθες η Ferrari κυριάρχησε με τους Sebastian Vettel και Kimi Raikkonen να κλειδώνουν την πρώτη σειρά της εκκίνησης, διαλύοντας το ρεκόρ πίστας. Με τον καιρό στην ουγγρική πρωτεύουσα να είναι καλός και με τις θερμοκρασίες ψηλά, η ιταλική ομάδα αναμένεται να έχει το πάνω χέρι και στον αγώνα.

Ένας τρόπος να προσπαθήσουν οι Mercedes και Red Bull να ανατρέψουν την εις βάρος του κατάσταση, είναι μέσω στρατηγικής. Ποιες είναι όμως η καλύτερες επιλογές βάσει των προσομοιώσεων που έχει ήδη κάνει η Pirelli;

Πρώτη επιλογή είναι αυτή του ενός pit stop, στον 33ο εκ των 70 γύρων, ώστε οι οδηγοί να βγάλουν την πολύ μαλακή γόμα και να βάλουν τη μαλακή για να πάνε μέχρι τέλους. Θεωρητικά η επιλογή δύο pit stop είναι εξίσου αποτελεσματική αλλά κρύβει κινδύνους λόγω της "κίνησης" που μπορεί να διαλύσει εντελώς τα πλάνα μίας ομάδας. Όποιος πάει για δυο αλλαγές, θα μπει στο pit lane στον 23ο γύρο για να βάλει κατά πάσα πιθανότητα τη μαλακή γόμα, την οποία θα κρατήσει γύρω στους 24 ακόμα γύρους, προτού βάλει την πολύ μαλακή για να πάει μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας.

Όσο για τα διαθέσιμα σετ για κάθε οδηγό, κάθε δίδυμο έχει τις ίδιες επιλογές αλλά στις τρεις πρώτες ομάδες υπάρχουν διαφοροποιήσεις. Οι Ferrari έχουν δύο νέα σετ μαλακής γόμας και τρία πατημένα πολύ μαλακής στη διάθεσή τους. Τα ασημί βέλη έχουν ένα νέο σετ μαλακής γόμας και τέσσερα πατημένα πολύ μαλακής ενώ οι ταύροι, έχουν τον ίδιο αριθμό από κάθε γόμα αλλά με τη διαφορά πως τα δικά τους super soft, αφορούν και ένα απάτητο σετ.

Αναλυτικά:

Στρατηγικές και ελαστικά για το GP Ουγγαρίας

Photo credits: Pirelli F1 Press Area

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ