FORMULA 1

STR11, το νέο μονοθέσιο της Toro Rosso

MONTMELO, SPAIN - FEBRUARY 22:  Carlos Sainz of Spain and Scuderia Toro Rosso drives during day one of F1 winter testing at Circuit de Catalunya on February 22, 2016 in Montmelo, Spain.  (Photo by Clive Mason/Getty Images)
MONTMELO, SPAIN - FEBRUARY 22: Carlos Sainz of Spain and Scuderia Toro Rosso drives during day one of F1 winter testing at Circuit de Catalunya on February 22, 2016 in Montmelo, Spain. (Photo by Clive Mason/Getty Images) GETTY IMAGES

Η Toro Rosso άργησε να βρει την εταιρεία που θα τις δώσει κινητήρες και πλέον η STR11 δίνει τη δική της μάχη με το χρόνο για να είναι έτοιμη.

Είναι ένας δύσκολος χειμώνας για την Toro Rosso που χρειάστηκε να περιμένει αρκετά μέχρι να μάθει την εταιρεία που θα της παρέχει κινητήρες για το 2016. Η αναμονή βέβαια ίσως της βγει σε καλό καθώς κατάφερε να εξασφαλίσει τους κινητήρες της Ferrari. Αρχικά είχε ειπωθεί πως θα έχει τις νέες κινητήριες μονάδες της Scuderia, αλλά τελικά όπως έγινε γνωστό θα χρησιμοποιήσει την τελευταία έκδοση του κινητήρα του 2015.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Όλη αυτή η αναμονή είχε αντίκτυπο και στην κατασκευή του μονοθεσίου καθώς έπρεπε να γίνουν μεγάλες αλλαγές στο πίσω μέρος της STR11 ώστε να προσαρμοστεί η ιταλική μονάδα. Θυμίζουμε ότι πέρσι η Toro Rosso χρησιμοποιούσε τους κινητήρες της Renault.

Προ ημερών μάλιστα ο επικεφαλής της Red Bull, Christian Horner τόνισε πως περιμένει στην αρχή του Πρωταθλήματος η Toro Rosso να είναι γύρω στα 8 δέκατα ταχύτερη από την RB12 λόγω κινητήρα.

Στην Catalunya όπου διεξάγονται οι πρώτες χειμερινές δοκιμές εξέλιξης, η STR11 φέρει μια απλή λιβρέα χωρίς λογότυπα χορηγών, λόγω του ότι οι εργασίες για την κατασκευή του μονοθεσίου ολοκληρώθηκαν με καθυστέρηση.

Πέρσι η Toro Rosso τερμάτισε στην 7η θέση του Πρωταθλήματος συγκεντρώνοντας 67 βαθμούς. Των προσπαθειών της θα ηγηθούν και φέτος οι πολλά υποσχόμενοι Max Verstappen - Calros Sainz Jr.

Διαβάστε ακόμα στο Car and Driver

Με τους φετινούς κινητήρες της Ferrari η Toro Rosso το 2016

Το γκριντ της Formula 1 για το 2016

Τα "αποκαλυπτήρια" των νέων μονοθεσίων

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ