FORMULA 1

Στην pole o Rosberg

AUSTIN, TX - OCTOBER 24:  Nico Rosberg of Germany and Mercedes GP drives during final practice for the United States Formula One Grand Prix at Circuit of The Americas on October 24, 2015 in Austin, United States.  (Photo by Clive Mason/Getty Images)
AUSTIN, TX - OCTOBER 24: Nico Rosberg of Germany and Mercedes GP drives during final practice for the United States Formula One Grand Prix at Circuit of The Americas on October 24, 2015 in Austin, United States. (Photo by Clive Mason/Getty Images) GETTY IMAGES

Η βροχή συνεχίζει να δημιουργεί προβλήματα στο GP USA με τον Rosberg να κατακτά την pole position με τον Hamilton να βρίσκεται ακριβώς δίπλα του.

Σε μια “κουτσουρεμένη” διαδικασία κατατακτήριων δοκιμών που ολοκληρώθηκε πρόωρα, χωρίς να γίνει το Q3, λόγω βροχής αλλά κυρίως λόγω στενότητας χρόνου, ο Nico Rosberg πήρε την τέταρτη φετινή του pole position, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Lewis Hamilton, ο οποίος σε λίγες ώρες θα έχει την ευκαιρία να εξασφαλίσει μαθηματικά το τρίτο του Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Η σειρά εκκίνησης προέκυψε βάσει την κατάταξης που διαμορφώθηκε στο τέλος του Q2. πίσω από το δίδυμο της Mercedes θα βρεθούν οι Daniel Ricciardo - Daniil Kvyat με τα μονοθέσια της Red Bull.

O Sebastian Vettel σημείωσε τον 5ο καλύτερο χρόνο, αλλά χάνει 10 θέσεις λόγω της ποινής που του επιβλήθηκε για χρησιμοποίηση 5ου κινητήρα μέσα στη σεζόν. Για τον ίδιο λόγο επιβλήθηκε ανάλογη ποινή και στον έτερο πιλότο της Ferrari, τον Kimi Raikkonen που έκανε τον 8ο καλύτερο χρόνο.

Ο Sergio Perez ήταν 6ος αλλά θα ξεκινήσει πέμπτος, έχοντας στο πλάι του τον Nico Hulkenberg. Felipe Massa και Max Verstappen θα ξεκινήσουν από την τέταρτη σειρά του γκριντ με τον Fernando Alonso και τον Valtteri Bottas να συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα.

Η διαδικασία διεξήχθη κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες με τους πιλότους να είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιήσουν μόνο λάστιχα βροχής όπως τους ενημέρωσαν οι άνθρωποι της FIA.

Το ατύχημα του Carlos Sainz Jr. κατά το Q1 προκάλεσε την προσωρινή διακοπή της διαδικασίας μέχρι να απομακρυνθεί το μονοθέσιό του Ισπανού από την πίστα. Ο νεαρός πιλότος της Toro Rosso είναι καλά στην υγεία του.

Μετά την ολοκλήρωση του Q2 το αυτοκίνητο ασφαλείας μπήκε στην πίστα για να ελέγξει το οδόστρωμα καθώς σε πολλά σημεία είχαν δημιουργηθεί λίμνες από το νερό.

Αποφασίστηκε 10λεπτη καθυστέρηση στην έναρξη του Q1 και εν συνεχεία η οριστική διακοπή της διαδικασίας. Με ειδικά φορτηγάκια που φέρουν ειδικό σύστημα που εκτοξεύει με πίεση αέρα σπρώχνοντας το νερό εκτός πίστας, προσπαθούν οι οργανωτές να απομακρύνουν το νερό από την επιφάνεια της ασφάλτου, καθώς η βροχή συνεχίζει να πέφτει με ένταση.

Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος να ξεκινήσει στις 21:00GR.

Διαβάστε στο Car and Driver:

Tην Κυριακή στις 16:00GR και βλέπουμε! (VIDEO)

Ματαιώθηκε λόγω κακοκαιρίας το FP2 στο Austin

USA Grand Prix Preview (VIDEOS)

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ