FORMULA 1

Στη Φόρμουλα 1 ο Έλληνας!

Στη Φόρμουλα 1 ο Έλληνας!

Ο Κύπριος Τίο Έλληνας θα γίνει ο πρώτος ελληνόφωνος οδηγός που θα οδηγήσει μονοθέσιο της Φόρμουλα 1. Ο Έλληνας θα οδηγήσει το μονοθέσιο της Marussia στις δοκιμές των νέων οδηγών.

Μία μεγάλη στιγμή για τον κυπριακό αθλητισμό αποτελεί η ανακοίνωση της Marussia για τον Τίο Έλληνα. Ο Κύπριος οδηγός που αγωνίστηκε φέτος στο πρωτάθλημα GP3 θα οδηγήσει το μονοθέσιο της ομάδας της Φόρμουλα 1 το 2013.

Ο Έλληνας είναι ο πρώτος ελληνόφωνος οδηγός που "αγγίζει" το όνειρο της συμμετοχής στη Φόρμουλα 1. Θα συμμετάσχει στις δοκιμές των νέων οδηγών το 2013.

"Ο Τίο έκανε εκπληκτική δουλειά όλη τη σεζόν και αξίζει την ευκαιρία ενός test στη Φόρμουλα 1", σχολίασε ο τιμ μάνατζερ της Marussia, Τζον Μπουθ.

Ο "ιπτάμενος Κύπριος", όπως είναι το παρατσούκλι του Έλληνα, δήλωσε "ήταν φανταστικό να πάρω την πρώτη νίκη στην καριέρα μου στη Μόντσα. Ήταν μια δύσκολη σεζόν, αλλά έμαθα πολλά και το αποκορύφωμα ήταν η επιτυχία το σαββατοκύριακο σε μια εκπληκτική πίστα".

Ο Έλληνας έκανε το όνειρο του πραγματικότητα. Γεννήθηκε πριν από είκοσι χρόνια στη Λάρνακα και πριν από τρία χρόνια πήρε την πρώτη θέση σε διαγωνισμό νέων οδηγών στην Αγγλία, κερδίζοντας 50 οδηγούς από ολόκληρο τον αγώνα.

Αγωνίστηκε στη Formula Ford και στη βρετανική Formula Renault για να κάνει το μεγάλο άλμα φέτος στο GP3 μετά τη συμφωνία του με τη Marussia.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ