FORMULA 1

Στη Force India και το 2018 ο Perez

Sergio Perez (MEX) Sahara Force India F1.
Hungarian Grand Prix, Thursday 27th July 2017. Budapest, Hungary.
Sergio Perez (MEX) Sahara Force India F1. Hungarian Grand Prix, Thursday 27th July 2017. Budapest, Hungary. SAHARA FORCE INDIA

Ο Μεξικανός οδηγός, Sergio Perez, υπέγραψε μονοετή επέκταση του συμβολαίου συνεργασίας με την ινδική ομάδα της Formula 1, Force India.

Ένα ακόμα κομμάτι του παζλ που αφορά την "τάξη" του 2018 στον μαγικό κόσμο της Formula 1 μπήκε στη θέση του. Με τον Esteban Ocon, η Force India επιβεβαίωσε πως την επόμενη αγωνιστική σεζόν θα διατηρήσει στις τάξεις της και τον Sergio Perez που επέκτεινε για μία ακόμα σεζόν τη συνεργασία του με την ινδική ομάδα.

Ο Μεξικανός που διανύει την τέταρτη σεζόν του στο συγκεκριμένο στρατόπεδο, καθυστέρησε να ανακοινωθεί καθώς υπήρχε καθυστέρηση και στις συζητήσεις των χορηγών του με την Force India. Όταν αυτές έφτασαν σε αίσιο τέλος, αυτόματα ήρθε και η ανακοίνωση της νέας συμφωνίας.

"Το να παραμείνω στη Force India ήταν πάντα η προτεραιότητά μου. Είναι μία ομάδα που μου επέτρεψε να δείξω το ταλέντο μου ως οδηγός και νιώθω πολύ χαρούμενος εδώ. Είμαι περήφανος για όσα έχουμε πετύχει έως τώρα μαζί και μπορούμε ακόμα περισσότερα. Φέτος η ομάδα έκανε φανταστική δουλειά εξελίσσοντας το μονοθέσιο και εδραιώνοντάς μας ως την τέταρτη καλύτερη ομάδα στη Formula 1. Στο τέλος, το να συνεχίσουμε το ταξίδι μαζί ήταν εύκολη απόφαση", είπε ο 27χρονος.

Sergio Perez (MEX) Sahara Force India F1 VJM10.
Hungarian Grand Prix, Sunday 30th July 2017. Budapest, Hungary.
Sergio Perez (MEX) Sahara Force India F1 VJM10. Hungarian Grand Prix, Sunday 30th July 2017. Budapest, Hungary. SAHARA FORCE INDIA

Ο Perez είναι έβδομος στη βαθμολογία των οδηγών, με 68 πόντους στο ενεργητικό του. Στην ίδια θέση ολοκλήρωσε και την περυσινή σεζόν, με συνολική συγκομιδή 101 πόντων που περιελάμβανε και δύο παρουσίες στο βάθρο – σε Μονακό και Αζερμπαϊτζάν. Όλα αυτά σε δύο σεζόν που είναι οι καλύτερες στην ιστορία της Force India, καθώς τη βρίσκουν στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας κατασκευαστών.

Όσο για το χρονικό πλαίσιο της νέας συνεργασίας, περιορίζεται στη μία σεζόν καθώς ενόψει 2019 αναμένεται να έχουμε μετακινήσεις στο grid, αφού θα υπάρχουν ενδεχομένως κενές θέσεις και στη Mercedes και στη Ferrari αλλά και στη Red Bull Racing.

Photo credits: media.forceindiaf1.com

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ