FORMULA 1

Στη Ferrari για τη Formula 2 ο γιος του Σουμάχερ

Mick Schumacher warms up ahead of a test drive with his new formula 2 Prema racing car at the Yas Marina Circuit in Abu Dhabi, United Arab Emirates, Friday, Nov. 30, 2018. (AP Photo/Kamran Jebreili)
Mick Schumacher warms up ahead of a test drive with his new formula 2 Prema racing car at the Yas Marina Circuit in Abu Dhabi, United Arab Emirates, Friday, Nov. 30, 2018. (AP Photo/Kamran Jebreili) AP

Ο 19χρονος γιος του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1 Μίκαελ Σουμάχερ, Μικ, εντάχθηκε επίσημα στην ακαδημία οδηγών της Ferrari και θα κάνει δύο φορές δοκιμές με το μονοθέσιο της Scuderia. Θ' αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Formula 2.

Η Ferrari ανακοίνωσε το Σάββατο (19/1) την ένταξη του 19χρονου γιου του Μίκαελ Σουμάχερ κι οδηγού της Formula 3, Μικ, στην ακαδημία οδηγών της Scuderia.

Ο Μικ θα πλαισιώσει τους Τζουλιάνο Αλέζι, Μάρκους Άρμστρονγκ, Ρόμπερτ Σβάρτσμαν, Έντσο Φιτιπάντι και Τζανλούκα Πέτεκοφ στην ομάδα που θα τρέξει στο πρωτάθλημα της Formula 2 το τρέχον έτος (2019).

Ο 19χρονος Γερμανός αναμένεται, παράλληλα, να κάνει και δύο δοκιμές με τα μονοθέσια της ιταλικής ομάδας. "H Aκαδημία Οδηγών της Ferrari κάνει γνωστό ότι υπέγραψε συμβόλαιο με τον πρωταθλητή της Formula 3 για το 2018, Μικ Σουμάχερ.

Ο Μικ, που θα τρέξει το 2019 στο πρωτάθλημα Formula 2 της FIA, θα αποτελέσει από την επόμενη εβδομάδα μαζί με τους συναδέλφους του οδηγούς της Ακαδημίας μέρος των δραστηριοτήτων προετοιμασίας για τη νέα σεζόν".

Mick Schumacher prepares for the test drive in his new formula 2 Prema racing car at the Yas Marina Circuit in Abu Dhabi, United Arab Emirates, Friday, Nov. 30, 2018. (AP Photo/Kamran Jebreili)
Mick Schumacher prepares for the test drive in his new formula 2 Prema racing car at the Yas Marina Circuit in Abu Dhabi, United Arab Emirates, Friday, Nov. 30, 2018. (AP Photo/Kamran Jebreili) AP

Ο γιος του επτά φορές (οι πέντε εξ αυτών με τη Ferrari) πρωταθλητή της Formula 1 δεν μπόρεσε να κρύψει τον ενθουσιασμό του για την εξέλιξη: "Είμαι τρισευτυχισμένος, επειδή ήρθε η Ferrari σε συνεργασία μαζί μου και το μέλλον μου στα μηχανοκίνητα αθλήματα θα είναι κόκκινο ως μέρος της Ακαδημίας Οδηγών της Ferrari, όπως επίσης της οικογένειας της Scuderia Ferrari.

Αυτό είναι άλλο ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση και μπορώ μόνον να ωφεληθώ από την τεράστια τεχνογνωσία, που είναι συσσωρευμένη εκεί. Θα κάνω τα πάντα, για να πραγματοποιήσω το όνειρό μου για τη Formula 1. Είναι προφανές, ότι η Ferrari έχει από τη γέννησή μου μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου και στις καρδιές της οικογένειάς μου, γι αυτό χαίρομαι και σε προσωπικό επίπεδο για αυτό το βήμα".

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ