Ρικιάρντο και Φερστάπεν ρίχνουν τους τόνους

Ρικιάρντο και Φερστάπεν ρίχνουν τους τόνους

Ο Αυστραλός και ο Ολλανδός δεν κατηγορούνται μεταξύ τους για τη σύγκρουση στο Μπακού.

Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο και ο Μαξ Φερστάπεν δεν θέλησαν να επιρρίψουν ο ένας το φταίξιμο στον άλλο για τη μεταξύ τους σύγκρουση στο GP του Αζερμπαϊτζάν, που άφησε και τους δύο στην έξοδο διαφυγής της πρώτης στροφής του Μπακού - και τη RBR με μηδέν βαθμούς.

Ο Μαξ Φερστάπεν, που ήταν μπροστά από τον Ρικιάρντο στα φρένα της πρώτης στροφής και άλλαξε δύο φορές κατεύθυνση πριν την πρόσκρουση του Αυστραλού στο πίσω μέρος της RB14, είπε: «Δεν πιστεύω ότι πρέπει να ρίξουμε το φταίξιμο σε κάποιον από τους δύο μας. Όταν κάτι τέτοιο συμβαίνει δεν είναι καλό για κανέναν μας. Ως οδηγοί αγώνων ψάχνουμε για κάθε εκατοστό και φυσικά δεν είναι καλό να συγκρούονται δύο οδηγοί της ίδιας ομάδας, αλλά είμαστε πολύ δίκαιοι ο ένας προς τον άλλον και μιλήσαμε αμέσως μετά τον αγώνα».

Ο Ολλανδός συνέχισε: «Το αεροδυναμικό όφελος πίσω από ένα μονοθέσιο είναι πολύ ισχυρό, κι έτσι αμέσως μόλις με πέρασε είχαμε παρεμφερή ταχύτητα και ήμασταν διαρκώς πολύ κοντά. Πριν από αυτό αναμετρηθήκαμε σκληρά και πιστεύω δίκαια, και δίναμε ο ένας χώρος στον άλλον, ενώ η επαφή των τροχών μας είναι κάτι που γενικώς συμβαίνει στους αγώνες. Ήταν πολύ δυσάρεστο για την ομάδα, διότι χάσαμε άσκοπα πολλούς βαθμούς σήμερα».

Ο 19χρονος κατέληξε: «Αυτό είναι κάτι που έχει συμβεί και στο παρελθόν, πιστεύω ότι κανείς μαθαίνει από αυτό και σίγουρα πρέπει να διασφαλίσει ότι δεν θα ξανασυμβεί στο μέλλον. Δεν πιστεύω ότι η απαγόρευση να αγωνιζόμαστε μεταξύ μας είναι ο σωστός δρόμος, αλλά φυσικά θα το συζητήσουμε και θα δούμε τι θα γίνει».

Ρικιάρντο: Ας το κρίνουν οι θεατές

Την ίδια στιγμή, και ο Ντάνιελ Ρικιάρντο ακολούθησε αντίστοιχα επιφυλακτική στάση, λέγοντας: «Είμαι πολύ απογοητευμένος. Φαντάζομαι ότι είμαστε ευγνώμονες που μας επιτρέπεται να αγωνιζόμαστε μεταξύ μας. Ο Μαξ και εγώ θέλουμε πολύ να συναγωνιζόμαστε κι έτσι είναι καλό να μας δίνεται η δυνατότητα. Φτάσαμε πολύ κοντά κάποιες φορές στον αγώνα, αλλά ατυχώς η μάχη μας έφτασε σ’ αυτή την κατάληξη.

"Δεν είναι καλή κατάσταση. Και οι δύο πιστεύω ότι αισθανόμαστε άσχημα που τελείωσε έτσι, και για την ομάδα είναι πολύ πικρό. Για το ποιός φταίει, δυσκολεύομαι να αποφανθώ. Θα αφήσω τους θεατές να αποφασίσουν. Νομίζω ότι πίστεψα ότι μου ανοίγεται ένα κενό στην εσωτερική, και αφού βρέθηκα εκεί έπρεπε να κρατήσω την πίστη μου σε αυτό. Λυπάμαι για όσα όλοι νιώθουν στην ομάδα αυτή τη στιγμή", συμπλήρωσε ο Αυστραλός.

Photo credits: AP Photo/Luca Bruno

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΛΛΑΖΕ ΓΡΑΜΜΕΣ Ο ΟΛΛΑΝΔΟΣ

Ο Ρικιάρντο τράκαρε με τον Φερστάπεν

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Σου δίνουμε τον δολοφόνο, θυμάσαι ποιο ιστορικό πρόσωπο σκότωσε;

Σπλατεριές και μαχαιρώματα που άλλαξαν τον ρου της ιστορίας.

Οι travel influencers που κάνουν τον πλανήτη να γυρίζει

Να 'ναι καλό κορίτσι και να της αρέσουν τα ταξίδια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΠΛΟΥΣΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗΣ

Αφήνει ισχυρή παρακαταθήκη ο Θόδωρος Βασιλάκης

Ο Δημήτρης Μπαλής γράφει για τον ιδρυτή της Aegean, Θεόδωρο Βασιλάκη, ο οποίος απεβίωσε την Πέμπτη (17/05) σε ηλικία 78 ετών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24