FORMULA 1

Πώς παίρνει το πρωτάθλημα ο Rosberg και πώς ο Hamilton

Πώς παίρνει το πρωτάθλημα ο Rosberg και πώς ο Hamilton

Τι χρειάζεται ο Nico Rosberg για να παραμείνει πάνω από τον Lewis Hamilton στη βαθμολογία και να κατακτήσει το πρωτάθλημα της Formula 1, σε ποια θέση χρειάζεται να τερματίσει ο Γερμανός για να

Οι κατατακτήριες δοκιμές στον τελευταίο αγώνα της σεζόν στη Formula 1, στην πίστα του Αμπού Ντάμπι, βρήκε τη σύνηθη εικόνα των τελευταίων grand prix, με τον Lewis Hamilton να προπορεύεται και τον Nico Rosberg να ακολουθεί.

Σε λιγότερο από 24 ώρες, οι δύο πιλότοι της Mercedes θα έχουν ξεκαθαρίσει την υπόθεση τίτλος, έχοντας αμφότεροι πιθανότητες να στεφθούν παγκόσμιοι πρωταθλητές.

Το προβάδισμα ανήκει στον Γερμανό, ο οποίος προπορεύεται στην κατάταξη των πιλότων με 367 βαθμούς έναντι 355 του Βρετανού. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής έχει επικρατήσει στα τελευταία τρία grand prix, αλλά οι δεύτερες θέσεις του ομόσταυλού του τον διατήρησε επικεφαλής στη μάχη του πρωταθλήματος.

Οι δώδεκα βαθμοί που χωρίζουν τους δύο οδηγούς δίνουν περιθώριο στον Rosberg να κατακτήσει το πρωτάθλημα είτε προσπεράσει τον Hamilton και νικήσει στο grand prix είτε ανέβει στο βάθρο σε χαμηλότερες θέσεις και ο Βρετανός τερματίσει πρώτος.

Ο Hamilton προσδοκά σε δική του νίκη και τερματισμό του Rosberg εκτός πόντιουμ. Σε περίπτωση που τερματίσει 2ος, τότε χρειάζεται ο Γερμανός να μην τερματίσει στο top6, ενώ εάν τερματίσει 3ος, τότε ο Rosberg πρέπει να βρεθεί εκτός οκτάδας για να κατακτήσει τον τίτλο. Σε περίπτωση που ο Hamilton τερματίσει εκτός βάθρου, τότε ο Rosberg κατακτά τον πρώτο τίτλο του ανεξαρτήτως δικής του θέσης.

Πώς παίρνει το πρωτάθλημα ο Rosberg και πώς ο Hamilton

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

O Hamilton στην pole του Abu Dhabi
TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ