FORMULA 1

Πρώτος στόχος το… 100άρι για τον Kimi!

Πρώτος στόχος το… 100άρι για τον Kimi!
MEDIA.FERRARI.COM

Προσεκτικό ξεκίνημα θα κάνει στο Κυριακάτικο (1/10) Grand Prix της Μαλαισίας ο Kimi Raikkonen, ελπίζοντας να μην πέσει ξανά θύμα σύγκρουσης στην εκκίνηση, όπως συνέβη στη Σιγκαπούρη.

Η τριπλή σύγκρουση με τον Sebastian Vettel και τον Max Verstappen "πλήγωσε" σημαντικά τις ελπίδες της Ferrari για την κατάκτηση του φετινού τίτλου και με τον teammate του να εκκινεί τελευταίος στη Σεπάνγκ, ο "Iceman" έχει ειδική αποστολή!

Στόχος του δεν είναι απλά το καλύτερη δυνατό αποτέλεσμα σε ατομικό επίπεδο αλλά και να βρεθεί μπροστά από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Lewis Hamilton, ώστε να μη χάσει πολύ έδαφος στη μάχη του τίτλου ο Vettel. Στις κατατακτήριες δοκιμές ο Φινλανδός προσπάθησε, είχε πολύ καλό ξεκίνημα στον τελευταίο του γύρο αλλά τελικά έμεινε 45 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω από τον Hamilton. Θα πάρει λοιπόν τη ρεβάνς στον αγώνα; Μόνο αν αυτή τη φορά καταφέρει να περάσει την πρώτη στροφή αλώβητος.

"Προφανώς όταν φτάνεις τόσο κοντά στην pole position και δεν την πετυχαίνεις, νιώθεις απογοήτευση. Όμως ξέρω πως έκανα το καλύτερο δυνατό. Παρότι πάντα υπάρχουν τομείς βελτίωσης, το μονοθέσιό μας αποδίδει πολύ καλά αυτό το διήμερο. Ελπίζω να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα αύριο.

Τουλάχιστον να φτάσω πιο μακριά από τα πρώτα 100 μέτρα. Αν κάνω καλή εκκίνηση, θα βοηθήσει πολύ τον αγώνα μου. Θα προσπαθήσω να διασφαλίσω πως θα βγω με ασφάλεια από τις πρώτες δύο στροφές και θα δούμε τι θα συμβεί μετά", είπε ο Raikkonen.

Photo credits: media.ferrari.com

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ