FORMULA 1

Πρώτη εμφάνιση της Racing Point

Πρώτη εμφάνιση της Racing Point

Η πρώην Force India παρουσιάστηκε στο Τορόντο, και -έχοντας εξασφαλίσει την επιβίωσή της- στοχεύει ξανά στην πρώτη δεκάδα της εκκίνησης των GP του 2019.

Η Racing Point, όπως έχει μετονομαστεί από το περασμένο Φθινόπωρο η Force India μετά την αλλαγή ιδιοκτησίας της, παρουσίασε το νέο μονοθέσιο που θα οδηγούν στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1 οι Σέρχιο Πέρεθ και Λανς Στρολ.

Οι νέοι ιδιοκτήτες της ομάδας του Σίλβερστοουν προσπάθησαν να εξασφαλίσουν τα δικαιώματα για την αναβίωση του ονόματος της Brabham, καθώς και έπειτα της Lola, όμως απέτυχαν και διατήρησαν το όνομα Racing Point. «Έχουμε φτάσει στο συμπέρασμα ότι αυτό το όνομα μας αντιπροσωπεύει», είπε ο διευθυντής της ομάδας, Ότμαρ Ζαφνάουερ.

Πρώτη εμφάνιση της Racing Point

Η παρουσίαση της ομάδας -με τους νέους χορηγούς της- και η αποκάλυψη του αυτοκινήτου έγινε στην έκθεση αυτοκινήτου του Τορόντο, στη χώρα της καναδικής κοινοπραξίας εταιρειών που αγόρασε την ομάδα από τον Ινδό Βίτζεϊ Μάλυα. Επικεφαλής αυτής της κοινοπραξίας είναι ο δισεκατομμυριούχος Λόρενς Στρολ, πατέρας του οδηγού της ομάδας Λανς Στρολ.

Πρώτη εμφάνιση της Racing Point

Η ομάδα δεν έχει πια τις οικονομικές πιέσεις και την ανασφάλεια των προηγούμενων ετών, έχοντας πια εξασφαλίσει την επιβίωσή της, όμως ο Ζαφνάουερ λέει πως «τώρα έχουμε άλλες πιέσεις, να αποδώσουμε σε υψηλότερο επίπεδο από κάθε άλλη φορά στο παρελθόν. Τώρα θα αυξηθούν οι πόροι και οι υποδομές μας, και η απόδοση του αυτοκινήτου πρέπει να ακολουθήσει.»

Πρώτη εμφάνιση της Racing Point

Ο τεχνικός διευθυντής Άντριου Γκριν μίλησε όχι για μια νέα σελίδα στην Ιστορία της ομάδας, αλλά για «ένα ολοκαίνουριο βιβλίο. Είναι μια σεισμική αλλαγή, και τώρα μπορούμε να δείξουμε στον κόσμο τι μπορούμε να πετύχουμε. Τους επόμενους μήνες θα δείτε την ομάδα να μεγαλώνει και να εξελίσσεται, και η απόδοση του αυτοκινήτου θα κάνει άλματα, πιστεύω.»

Πρώτη εμφάνιση της Racing Point

Ο Γκριν συμπλήρωσε: «Υπάρχουν σημαντικές αλλαγές γύρω από τους τροχούς και τους αεραγωγούς των φρένων. Όλα αλλάζουν την αεροδυναμική στην ουρά του αυτοκινήτου, και πρέπει να την εξετάσεις εκ νέου, όταν κάνεις αλλαγές στο μπροστινό μέρος.»

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ