Πολυετής συμφωνία Sauber - Ferrari

Η ελβετική ομάδα επέκτεινε τελικά την υπάρχουσα συνεργασία της με την ιταλική εταιρεία, για την παροχή υβριδικών μηχανών.

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της ακύρωσης της συμφωνίας με τη Honda για την παροχή υβριδικών μηχανών από το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2018 και μετά, η Sauber γνωστοποίησε την επέκταση της υπάρχουσας συνεργασίας της με τη Ferrari.

Μάλιστα, η ανανέωση είναι πολυετής αν και δεν γνωστοποιήθηκε η ακριβής χρονική της διάρκεια. Αυτό που γνωστοποιήθηκε είναι πως σε αντίθεση με φέτος που η ελβετική ομάδα χρησιμοποιεί περυσινών προδιαγραφών υβριδικές μηχανές, από το 2018 θα έχει μονάδες με το τελευταίο τεχνολογικό spec.

H συνεργασία των δύο πλευρών ξεκίνησε το 1997 και διακόπηκε μόνο την περίοδο 2006-2009 όταν η ομάδα του Peter Sauber συνεργαζόταν με τη BMW. Συνολικά δηλαδή, τα ελβετικά μονοθέσια τρέχουν για 17η σεζόν με κινητήρια δύναμη made in «Maranello»!

"Οι κοινές μας εμπειρίες μας έχουν επιτρέψει να στήσουμε ισχυρό υπόβαθρο στη συνεργασία μας, που θα μας βοηθήσει να βελτιωθούμε γρήγορα. Είμαι πεπεισμένος πως μαζί μπορούμε να πετύχουμε τα αποτελέσματα που θα αντανακλούν το πάθος και την αποφασιστικότητα, που είναι και πάντα ήταν, κομμάτια της Sauber F1", ανέφερε στη σχετική ανακοίνωση ο νέος επικεφαλής της ελβετικής ομάδας, Frédéric Vasseur.

Λογικά, αυτή η εξέλιξη θα φέρει αλλαγές και στην οδηγική σύνθεση της Sauber για το 2018, καθώς αναμένεται να βρεθεί στο κόκπιτ τουλάχιστον ένας «προστατευόμενος» της Ferrari.

Photo credits: Sauber F1 Team

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Η είσοδος στο πιο διαστημικό πάρτι του κόσμου κοστίζει 4300 ευρώ

Από σήμερα, μπορείς να γιορτάσεις τα γενέθλιά σου σε συνθήκες μηδενικής βαρύτρητας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΠΛΟΥΣΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗΣ

Αφήνει ισχυρή παρακαταθήκη ο Θόδωρος Βασιλάκης

Ο Δημήτρης Μπαλής γράφει για τον ιδρυτή της Aegean, Θεόδωρο Βασιλάκη, ο οποίος απεβίωσε την Πέμπτη (17/05) σε ηλικία 78 ετών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24