FORMULA 1

Πολυετής συμφωνία Sauber - Ferrari

Marcus Ericsson (SWE) Sauber F1 Team. 
Hungaroring Circuit.
Marcus Ericsson (SWE) Sauber F1 Team. Hungaroring Circuit. WRI2

Η ελβετική ομάδα επέκτεινε τελικά την υπάρχουσα συνεργασία της με την ιταλική εταιρεία, για την παροχή υβριδικών μηχανών.

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της ακύρωσης της συμφωνίας με τη Honda για την παροχή υβριδικών μηχανών από το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2018 και μετά, η Sauber γνωστοποίησε την επέκταση της υπάρχουσας συνεργασίας της με τη Ferrari.

Μάλιστα, η ανανέωση είναι πολυετής αν και δεν γνωστοποιήθηκε η ακριβής χρονική της διάρκεια. Αυτό που γνωστοποιήθηκε είναι πως σε αντίθεση με φέτος που η ελβετική ομάδα χρησιμοποιεί περυσινών προδιαγραφών υβριδικές μηχανές, από το 2018 θα έχει μονάδες με το τελευταίο τεχνολογικό spec.

H συνεργασία των δύο πλευρών ξεκίνησε το 1997 και διακόπηκε μόνο την περίοδο 2006-2009 όταν η ομάδα του Peter Sauber συνεργαζόταν με τη BMW. Συνολικά δηλαδή, τα ελβετικά μονοθέσια τρέχουν για 17η σεζόν με κινητήρια δύναμη made in «Maranello»!

"Οι κοινές μας εμπειρίες μας έχουν επιτρέψει να στήσουμε ισχυρό υπόβαθρο στη συνεργασία μας, που θα μας βοηθήσει να βελτιωθούμε γρήγορα. Είμαι πεπεισμένος πως μαζί μπορούμε να πετύχουμε τα αποτελέσματα που θα αντανακλούν το πάθος και την αποφασιστικότητα, που είναι και πάντα ήταν, κομμάτια της Sauber F1", ανέφερε στη σχετική ανακοίνωση ο νέος επικεφαλής της ελβετικής ομάδας, Frédéric Vasseur.

Frederic Vasseur (FRA) Managing Director & CEO of Sauber Motorsport AG, Team Principal of the Sauber F1 Team.
Hungaroring Circuit.
Frederic Vasseur (FRA) Managing Director & CEO of Sauber Motorsport AG, Team Principal of the Sauber F1 Team. Hungaroring Circuit. WRI2

Λογικά, αυτή η εξέλιξη θα φέρει αλλαγές και στην οδηγική σύνθεση της Sauber για το 2018, καθώς αναμένεται να βρεθεί στο κόκπιτ τουλάχιστον ένας «προστατευόμενος» της Ferrari.

Photo credits: Sauber F1 Team

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ