FORMULA 1

"Πόλεμος" δηλώσεων Hamilton - Vettel

"Πόλεμος" δηλώσεων Hamilton - Vettel

Οι κοκορομαχίες των οδηγών της Mercedes και της Ferrari δεν περιορίστηκαν εντός πίστας, αλλά συνεχίστηκαν και μετά το τέλος του Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν.

Έπειτα από ένα τόσο επεισοδιακό Grand Prix στο Αζερμπαϊτζάν, ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενο πως θα είχαμε και «τρίτο ημίχρονο». Εντάσεις υπάρχουν πολλές, υπάρχουν ανάμεσα σε teammates, υπάρχουν και ανάμεσα σε μέλη διαφορετικών ομάδων. Όμως προφανώς αυτή που ξεχωρίζει είναι η κόντρα που άνοιξε ανάμεσα στους δύο βασικούς διεκδικητές του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1: του Lewis Hamilton και του Sebastian Vettel.

Όλα ξεκίνησαν στο δεύτερο καθεστώς αυτοκινήτου ασφαλείας. Αυτό ετοιμαζόταν να αποχωρήσει από την πίστα και όπως προβλέπουν οι κανονισμοί ο Βρετανός ήταν αυτός που όριζε το ρυθμό. Στην έξοδο της στροφής 15 ο Γερμανός αιφνιδιάστηκε και τα μονοθέσιά τους ακούμπησαν! Αμέσως μετά, θεωρώντας πως ο οδηγός της Mercedes φρέναρε επίτηδες, ο οδηγός της Ferrari βγήκε αριστερά, τα μονοθέσιά τους βρέθηκαν δίπλα δίπλα και προκάλεσε εκείνος επαφή!

Αμφότεροι συνέχισαν τον αγώνα, ο Vettel πήρε ποινή στάσης 10 δευτερολέπτων στα πιτ και 3 πόντους ποινής στην αγωνιστική του λισάνς αλλά η κόντρα τους δεν τελείωσε εκεί. Συνεχίστηκε μπροστά από τα μικρόφωνα.

«Είμαστε άντρες. Και μαχόμαστε για τη νίκη. Αν πήρα εγώ ποινή, έπρεπε να πάρει και εκείνος. Δεν ήμουν χαρούμενος που πάτησε φρένα. Πήγα δίπλα του, σήκωσα το χέρι μου για να του δείξω πως δεν γίνεται να οδηγεί έτσι και είχαμε μία μικρή επαφή. Είχε κάνει το ίδιο πράγμα πριν δύο χρόνια στην Κίνα. Δεν γίνονται έτσι τα πράγματα», είπε ο Vettel εμφανώς εκνευρισμένος και χωρίς καμία διάθεση απολογίας για τη δική του κίνηση.

Από την πλευρά του ο Hamilton προσπάθησε στη μεικτή ζώνη να αποφύγει να απαντήσει σε επίμονα ερωτήματα που σκοπό είχαν την κλιμάκωση της μεταξύ τους έντασης αλλά όταν πληροφορήθηκε τα πρώτα σχόλια του Vettel, δεν τα άφησε ασχολίαστα.

Ο οδηγός της Mercedes είπε στη μεικτή ζώνη του Μπακού: «Δεν πάτησα φρένα. Ήλεγχα το ρυθμό μου. Σε όλες τις επανεκκινήσεις, είχα την ίδια ταχύτητα σε εκείνο το σημείο. Προφανώς ‘κοιμόταν’ και μετά το να βρεθεί δίπλα σε έναν άλλο οδηγό και να πέσει πάνω του επίτηδες, γλιτώνοντας μάλιστα από την ποινή που θα έπρεπε να λάβει, είναι ντροπιαστικό. Ντρόπιασε τον εαυτό του. Αν θέλει να αποδείξει πως είναι άντρας, θα έπρεπε να τα πούμε αυτά βγαίνοντας από τα μονοθέσια. Πρόσωπο με πρόσωπο. Το να οδηγείς επικίνδυνα με οποιονδήποτε τρόπο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο έναν άλλο οδηγό. Ευτυχώς πηγαίναμε πολύ αργά. Σκεφτείτε όλα τα παιδιά που παρακολουθούσαν F1 σήμερα, τη συμπεριφορά που είδαν από έναν τέσσερις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή. Αυτό τα λέει όλα».

Όταν ρωτήθηκε αν περιμένει μία συγγνώμη, o Hamilton απάντησε: «Δεν θέλω να τον δω. Ίσως εξελιχθούν αλλιώς τα πράγματα».

Αντίθετα, ο… επίλογος του Vettel οδηγούσε σε αποκλιμάκωση της έντασης: «Δεν έχω πρόβλημα μαζί του. Τον σέβομαι σαν οδηγό. Ήταν μόνο μία κίνησή του σήμερα, που ήταν λανθασμένη. Σκοπεύω να μιλήσω μαζί του αν και δεν νομίζω πως έχουμε κάτι να λύσουμε. Θα του μιλήσω όταν εσείς (σ.σ. τα ΜΜΕ) δεν θα είστε εκεί και θα προχωρήσουμε παρακάτω».

Δείτε το συμβάν στο video που ακολουθεί και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα…

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ