FORMULA 1

Pole μετά από χρόνια για Vettel και Ferrari!

SINGAPORE - SEPTEMBER 19:  Sebastian Vettel of Germany and Ferrari drives during final practice for the Formula One Grand Prix of Singapore at Marina Bay Street Circuit on September 19, 2015 in Singapore.  (Photo by Clive Mason/Getty Images)
SINGAPORE - SEPTEMBER 19: Sebastian Vettel of Germany and Ferrari drives during final practice for the Formula One Grand Prix of Singapore at Marina Bay Street Circuit on September 19, 2015 in Singapore. (Photo by Clive Mason/Getty Images) GETTY IMAGES

Ο Vettel ήταν ο μεγάλος νικητής των κατατακτήριων δοκιμών στο GP της Σιγκαπούρης χαρίζοντας στη Ferrari την πρώτη pole position μετά από σχεδόν δύο χρόνια.

Ποιος να το περίμενε ότι θα φτάναμε στο σημείο φέτος μια Ferrari να “ρίξει” 1,5 δευτερόλεπτα σε Mercedes, σε διαδικασία κατατακτήριων δοκιμών! Το παραπάνω σχόλιο δεν γίνεται με υποτιμητική διάθεση.

Απλά με βάση τα όσα έχουμε δει μέχρι σήμερα, είναι τόσο μεγάλη η διαφορά των γερμανικών μονοθεσίων από τα υπόλοιπα -εντάξει, δεχόμαστε ότι το τελευταίο διάστημα έχει κλείσει κάπως η ψαλίδα- που δύσκολα μπορείς να το πιστέψει κανείς.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ

Κι όμως…

Στις κατατακτήριες του Grand Prix της Σιγκαπούρης που διεξήχθησαν το Σάββατο υπό το φως των προβολέων στη γεμάτη στροφές (23 στο σύνολο) διαδρομή Marina Bay, Ferrari και Red Bull έκαναν… πλάκα στην απόλυτη κυρίαρχο του φετινού Πρωταθλήματος φέρνοντας σε δύσκολη θέση τους πρωτοπόρους του Πρωταθλήματος Lewis Hamilton - Nico Rosberg.

Ο Sebastian Vettel πήρε την pole position (46η στην καριέρα του) - την πρώτη του με τη Ferrari- και θα βρεθεί ξανά στην πρώτη θέση του γρκιντ έπειτα από σχεδόν δύο χρόνια (Interlagos 2013). Για τον Γερμανό αυτή είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να επιστρέψει στις νίκες σε μια πίστα όπου στο παρελθόν έχει πανηγυρίσει τρεις συνεχόμενες πρωτιές (2011, 2012 & 2013).

Ιστορική στιγμή για τη Scuderia, η οποία είχε να δει μονοθέσιό της στην pole από το μακρινό 2012! 22 Ιουλίου έγραφε το ημερολόγιο και στις κατατακτήρεις για το γερμανικό GP (στο Hockenheim) που διεξήχθησαν σε βρεγμένο οδόστρωμα, ο Fernando Alonso έφερνε την F2012 στην pole. Για την ιταλική ομάδα αυτή ήταν η 208η pole position στην ιστορία της.

Στη δεύτερη θέση πλασαρίστηκε ο Daniel Ricciardo με την Red Bull που έχει παράδοση καλών αποτελεσμάτων στη Marina Bay, με αποκορύφωμα τις τρεις συνεχόμενες νίκες του Vettel.

Ο Kimi Raikkonen θα ξεκινήσει από την τρίτη θέση, με τον Daniil Kvyat να ακολουθεί στην τέταρτη.

Οι Mercedes δείχνουν εκτός κλίματος με τους Hamilton - Rosberg να περιορίζονται στην τρίτη σειρά της σχάρας εκκίνησης. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι η διαφορά του Βρετανού που πέρσι είχε φύγει από τη Σιγκαπούρη με το τρόπαιο του νικητή στις βαλίτσες του, από τον poleman, Vettel είναι στα 1,415”!

Για την ιστορία, είναι η πρώτη φορά έπειτα από 23 σερί αγώνες που δεν θα έχουμε κάποιο “ασημένιο βέλος” στην πρώτη σειρά του γκριντ (το ρεκόρ με 24 σερί παρουσίες ανήκει στη Williams). Αυτό είχε να συμβεί από τον αγώνα της Αυστρίας, τέλη Ιουνίου του 2014, όταν ο Rosberg ξεκίνησε από την τρίτη θέση και ο Hamilton από την 9η. Αυτό, βέβαια, δεν τους εμπόδισε να κάνουν το 1-2 με τον Γερμανό να πανηγυρίζει τη νίκη.

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι: Βottas (Williams), Verstappen (Toro Rosso), Massa (Williams) και Grosjean (Lotus).

Διαβάστε ακόμα στο Caranddriver.gr

Μάθε πως θα παρακολουθήσεις LIVE το GP Σιγκαπούρης

To "στημένο" GP της Σιγκαπούρης (VIDEOS)

Τα "μυστικά" της Marina Bay (VIDEO)

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ