FORMULA 1

Ποινή 5 θέσεων και για τον Ricciardo

Ποινή 5 θέσεων και για τον Ricciardo

Ο οδηγός της Red Bull Racing άλλαξε κιβώτιο ταχυτήτων στην RB13 και θα χάσει πέντε θέσεις στο grid του Grand Prix της Μεγάλης Βρετανίας.

Μετά τον Valtteri Bottas της Mercedes, ήρθε η σειρά του Daniel Ricciardo της Red Bull Racing να αλλάξει κιβώτιο ταχυτήτων στο μονοθέσιο του και κατά συνέπεια να λάβει ποινή πέντε θέσεων στο grid.

H αυστριακή ομάδα ενημέρωσε την παγκόσμια ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού για την αλλαγή, το βράδυ της Παρασκευής. Μιας και το κιβώτιο του Αυστραλού δεν έχει ολοκληρώσει τον κύκλο έξι αγώνων που προβλέπουν οι κανονισμοί, η ποινή είναι αναπόφευκτη.

Αυτή η εξέλιξη πληγώνει σημαντικά τις ελπίδες του 28χρονου να διευρύνει ακόμα περισσότερο το εντυπωσιακό σερί του, που αφορά πέντε συνεχόμενες παρουσίες στο βάθρο! Ωστόσο, με τον καιρό πάντα απρόβλεπτο στο Νόρθαμπτονσαϊρ, ποτέ δεν ξέρεις…

Αυτή είναι η δεύτερη φορά φέτος που ο Ricciardo τιμωρείται για αλλαγή κιβωτίου στην RB13, η πρώτη ήταν στην πρεμιέρα της Αυστραλίας όπου αναγκάστηκε να εκκινήσει 15ος και τελικά εγκατέλειψε μετά από 25 γύρους.

Οι μοναδικές περιπτώσεις να υπάρξει ελεύθερη αλλαγή κιβωτίου χωρίς ποινή, είναι όταν ο οδηγός εγκαταλείπει ή δεν εκκινεί καν τον αγώνα.

Photo Credits: redbullcontentpool.com

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ