FORMULA 1

Ποια ομάδα μιλάει με τη Honda;

Ποια ομάδα μιλάει με τη Honda;

Μπορεί η McLaren να ψάχνει τρόπο να σπάσει τη συνεργασία με τους Ιάπωνες της Honda, όμως κάποιοι άλλοι έχουν κάθε λόγο να ρισκάρουν μαζί τους.

Η τρίτη σεζόν αναβίωσης της πάλαι ποτέ θρυλικής συνεργασίας της McLaren με τη Honda, έχει ξεκινήσει άκρως επεισοδιακά και φαντάζει πως θα είναι η χειρότερη έως τώρα καθώς οι Ιάπωνες απογοητεύουν και με τη φετινή τους μονάδα ισχύος.

Σε μία σεζόν με προσδοκίες λόγω της ελευθερίας εξέλιξης των υβριδικών μηχανών, η Honda όχι απλά δεν κατάφερε να μειώσει την ψαλίδα από τον ανταγωνισμό αλλά ούτε καν να λύσει προβλήματα αξιοπιστίας.

Αυτό έχει φέρει έντονο προβληματισμό και γκρίνια στο στρατόπεδο της McLaren, με τον επικοινωνιακό πόλεμο που έχει αρχίσει μέσω δηλώσεων και δημοσιεύσεων να είναι αξιοπρόσεκτος. Κι ενώ λοιπόν φαίνεται πως το διαζύγιο ίσως δεν είναι μακριά, μία άλλη ομάδα καλοβλέπει τη συνεργασία με τη Honda.

Αυτή είναι η Sauber που φέτος τρέχει με τις πιο οικονομικές περυσινές μονάδες ισχύος της Ferrari, που σύντομα θα μείνουν πολύ πίσω από τον ανταγωνισμό αφού όπως είπαμε, φέτος η εξέλιξη είναι ελεύθερη.

Δεδομένου πως η ελβετική ομάδα που φέτος συμπληρώνει 25 χρόνια στο σπορ δεν έχει… βαθύ πορτοφόλι και παράλληλα τα τελευταία χρόνια βολοδέρνει στην ουρά του grid, μία συμφωνία με τη Honda θα μπορούσε να αποτελεί χρυσό. Όχι μόνο λόγω θετικών οικονομικών όρων αλλά και επειδή έχει κάθε πολυτέλεια να περιμένει ώσπου η Honda να φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα. Και τότε να καρπωθεί της υπομονής αυτής.

"Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως ναι, είχαμε συζητήσεις μαζί τους. Από πλευράς μονάδων ισχύος, ψάχνουμε τις διαθέσιμες επιλογές για το μέλλον και έχουμε μερικές. Πρέπει σύντομα να πάρουμε μία απόφαση γιατί όσο νωρίτερα αρχίσουμε να δουλεύουμε πάνω στο επόμενο μονοθέσιο, ανάλογα τη μονάδα ισχύος θα φοράει, ακόμα καλύτερα για την εξέλιξή του", είπε η επικεφαλής της Sauber, Monisha Kaltenborn.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ