FORMULA 1

Πιο πλούσιος αθλητής στην ιστορία της Μεγάλης Βρετανίας ο Λούις Χάμιλτον

Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain poses for a photo at the Australian Formula One Grand Prix in Melbourne, Thursday, March 12, 2020. (AP Photo/Rick Rycroft)
Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain poses for a photo at the Australian Formula One Grand Prix in Melbourne, Thursday, March 12, 2020. (AP Photo/Rick Rycroft) AP PHOTO/RICK RYCROFT

Μια ακόμη σπουδαία προσπέραση έκανε ο Λούις Χάμιλτον, που έγινε ο πιο πλούσιος αθλητής στην ιστορία της Μεγάλης Βρετανίας αφήνοντας πίσω του τον Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Στα 35 του χρόνια, έχει κατακτήσει έξι παγκόσμια πρωταθλήματα στη Formula 1. Χρειάζεται άλλο ένα για να πιάσει τον Μίκαελ Σουμάχερ, θέλει οκτώ νίκες για να τον προσπεράσει και να ανέβει στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας, είναι ένας θρύλος του μηχανοκίνητου αθλητισμού και πλέον ο πιο πλούσιος αθλητής στην ιστορία της Μεγάλης Βρετανίας. Ο Λούις Χάμιλτον έχει περιουσία 224 εκατομμυρίων λιρών, την διπλασίασε μέσα σε τέσσερα χρόνια και προσπέρασε τον Ντέιβιντ Μπέκαμ που βρίσκεται πίσω του με 200 εκατομμύρια λίρες.

Μέλος της McLaren από το 1998, όταν ήταν 13 ετών, ο Χάμιλτον ξέρει ότι στο τέλος του 2020 θα είναι free agent αλλά δεν θα χρειαστούν χρονοβόρες διαπραγματεύσεις για να επεκτείνει τη συνεργασία του με τη Mercedes αν αυτό πραγματικά θέλει. Με δεδομένο ότι ένας οδηγός σαν τον Ντάνιελ Ρικάρντο πήρε 35 εκατομμύρια δολάρια για να τρέξει για τη McLaren το 2021, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι ο Χάμιλτον μπορεί εύκολα να ξεπεράσει αυτό το ποσό και να προχωρήσει προς το τέλος της σπουδαίας καριέρας του γεμίζοντας ακόμη περισσότερο τον τραπεζικό του λογαριασμό.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ