FORMULA 1

Αυτός είναι ο Pierre Gasly, ο παρτενέρ του Max Verstappen

Αυτός είναι ο Pierre Gasly, ο παρτενέρ του Max Verstappen
2018 GETTY IMAGES

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον Pierre Gasly, τον οδηγό που θα βρεθεί του χρόνου στο πλευρό του Max Verstappen στην Aston Martin Red Bull Racing.

H Aston Martin Red Bull Racing ανακοίνωσε πως ο ταλαντούχος Γάλλος Pierre Gasly θα βρεθεί στο πλευρό του Max Verstappen την επόμενη αγωνιστική σεζόν.

Ο Gasly αγωνίζεται στη Formula 1 από το 2017 Malaysian Grand Prix και έχει τερματίσει τρεις φορές στο Top10, συμπεριλαμβανομένης της εξαιρετικής τέταρτης θέσης φέτος στο Bahrain Grand Prix.Ακολουθούν όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον οδηγό που έχει τραβήξει πάνω του τα βλέμματα.

Αυτός είναι ο Pierre Gasly, ο παρτενέρ του Max Verstappen
2018 GETTY IMAGES



- Ο Gasly μεγάλωσε στα περίχωρα της Rouen και ήταν επιτυχημένος σε διάφορα σπορ, όπως τένις, μπάντμιντον, σκουός, ποδόσφαιρο και σκι.

- Η καριέρα του στο μηχανοκίνητο αθλητισμό ξεκίνησε από το karting το 2006 και άρχισε γρήγορα να αναρριχάται στις μικρές κατηγορίες. Η πρώτη του ευκαιρία σε πρωτάθλημα μονοθεσίων ήρθε στη γαλλική F4, όπου κατετάγη τρίτος.

- Ακολούθησε ο πρώτος του τίτλος, στο Eurocup Formula Renault το 2013, την ίδια χρονιά που εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Εξέλιξης Νέων Οδηγών της Red Bull.

- Το 2014 είχε μία συναρπαστική μονομαχία με τον πρώην teammate του στην Scuderia Toro Rosso , Carlos Sainz Jr στη Formula Renault 3.5 Series, όπου ανέβηκε οκτώ φορές στο βάθρο και τελικά ήταν δεύτερος πίσω από τον Ισπανό.

- Την επόμενη χρονιά ο Gasly συμμετείχε στο GP2 με τη γαλλική ομάδα DAMS, σε μία σεζόν με σκαμπανεβάσματα. Όμως το 2016, συνεργαζόμενος πλέον με την Prema Racing, πανηγύρισε τρεις νίκες.

- Πήγε στο φινάλε της σεζόν όντας επτά πόντους πίσω από τον Antonio Giovinazzi αλλά τερματίζοντας 1 και 9 στους δύο συναρπαστικούς αγώνες της Yas Marina, κατάφερε να αναδειχθεί πρωταθλητής με διαφορά οκτώ πόντων.

- Το 2017, έχοντας δύο νίκες στο ενεργητικό του, έκλεισε τη σεζόν δεύτερος στη Super Formula .

- Ο πρώτος του αγώνας στη Formula 1 με τη Scuderia Toro Rosso ήταν την 1 Οκτωβρίου του 2017 στη Μαλαισία, όπου τερμάτισε 14.

- Το 2018 έχει σεζόν πλήρους εμπλοκής με τη Scuderia Toro Rosso και πέραν της τέταρτης θέσης στο Μπαχρέιν, ο Gasly βαθμολογήθηκε ακόμα σε Μονακό και Ουγγαρία, όπου είδε την καρό σημαία του τερματισμού έβδομος και έκτος αντίστοιχα.

- Ο Gasly δήλωσε: «Το να ανταμειφθώ με τη θέση επίσημου οδηγού στην Aston Martin Red Bull Racing από 2019, αποτελεί για εμένα ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που εντάσσομαι σε αυτή την κορυφαία ομάδα. Αυτός ήταν ο στόχος μου από τη στιγμή που εντάχθηκα στο Red Bull Junior Driver Programme το 2013 και αυτή η απίστευτη ευκαιρία αποτελεί ένα ακόμα βήμα προς την φιλοδοξία μου, να κερδίσω Grands Prix και να διεκδικήσω παγκόσμια πρωταθλήματα. Η Red Bull πάντα μαχόταν για τίτλους ή νίκες κι αυτό θέλω κι εγώ. Είμαι πολύ ανταγωνιστικός τύπος και σε ότι κι αν κάνω, θέλω να μάχομαι πάντα για την πρώτη θέση. Παρότι πρόκειται για μία στιγμή που με γεμίζει ενθουσιασμό, έχω πλήρη επίγνωση της πρόκλησης που αποτελεί αυτή η ξεχωριστή ευκαιρία αλλά και των υψηλών προσδοκιών που υπάρχουν από έναν οδηγό της Aston Martin Red Bull Racing ».

- Ο διευθυντής της ομάδας Christian Horner πρόσθεσε:«Απ’ όταν ο Pierre πήρε θέση οδηγού στη Formula 1 με τη Scuderia Toro Rosso ,πριν από λιγότερο από ένα χρόνο, έχει αποδείξει το αδιαμφισβήτητο ταλέντο που η Red Bull έχει γαλουχήσει από τα πρώτα στάδια της καριέρας του. Οι εντυπωσιακές του εμφανίσεις με την ομάδα που χρησιμοποιεί υβριδικές μηχανές της Honda, στη μόλις πρώτη του σεζόν πλήρους εμπλοκής στη Formula 1, έχουν μόνο ενισχύσει τη φήμη που είχε ήδη χτίσει ως ένας εκ των κορυφαίων νέων οδηγών στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ανυπομονούμε να φέρει την ταχύτητα και τις ικανότητές του στην ομάδα μας το 2019».

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ