FORMULA 1

Παρουσίασε Grosjean η Haas F1 Team!

Παρουσίασε Grosjean η Haas F1 Team!

Γυρίζει σελίδα στην καριέρα του ο Romain Grosjean που αφήνει την ομάδα της Lotus για λογαριασμό της νεοσύστατης Haas F1 Team.

Γυρίζει σελίδα στην καριέρα του ο Romain Grosjean που αφήνει την ομάδα της Lotus για λογαριασμό της νεοσύστατης Haas F1 Team -η πρώτη Αμερικάνικη ομάδα στο γκριντ εδώ και 30 χρόνια- η οποία θα μπει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2016.

" Ανακάλυψα το project πριν από λίγα χρόνια μέσω των ΜΜΕ και έψαξα να μάθω κάποια παραπάνω πράγματα για το τι θέλουν να κάνουν ο Gene και ο Gunther (Steiner). Μου άρεσε το γεγονός ότι πρόκειται για μια διαφορετική προσέγγιση από αυτή που θα ακολουθούσε μια φυσιολογική, νέα ομάδα. Θεωρώ ότι είναι μια προσέγγιση που μπορεί γρήγορα να γίνει πετυχημένη.

Αν είναι να αγωνιστούμε στην F1, δεν θα το κάνουμε για να είμαστε οι τελευταίο του γκριντ, αλλά για να προσπαθούμε πάντα να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό ως ομάδα και ως πιλότος. Και αυτό που μας αρέσει είναι η προσπάθεια να πιούμε τη σαμπάνια στο βάθρο", δήλωσε μεταξύ άλλων ο 29χρονος πιλότος κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασής του που έγινε από τους Gene Haas (ιδρυτής και πρόεδρος) και Guenther Steiner (επικεφαλής της ομάδας) στη βάση της ομάδας, στην Kannapolis της Βόρειας Καρολίνας.

Πολλοί θα ισχυριστούν πως αυτή η επιλογή αποτελεί πισωγύρισμα για τον Grosjean, ωστόσο ο Γάλλος έχει κάτι άλλο στο μυαλό του.

" Μου αρέσει η ιδέα της συνεργασίας με τη Ferrari. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την απόφαση που πήρα", είπε.

Θυμίζουμε ότι η Haas θα έχει το ρόλο της δεύτερης ομάδας της Scuderia στο Πρωτάθλημα καθώς θα χρησιμοποιεί κινητήριες μονάδες και κιβώτια της ιταλικής εταιρείας. Ο Grosjean έχει στην άκρη του μυαλού του μια θέση στην ομάδα από το 2017 και έπειτα οπότε και είναι πολύ πιθανό να αποχωρήσει από τη δράση ο Kimi Raikkonen.

Ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Gene Haas δήλωσε από την πλευρά του: " Ψάχναμε για έναν έμπειρο πιλότο και ο Romain ήταν ένας από τους αρκετούς υποψήφιους. Αγωνίζεται για αρκετά χρόνια στην F1 και είναι ένας εξαιρετικός οδηγός. Είδα αρκετά videos για το οδηγικό του στυλ. Ένα πράγμα που με εντυπωσίασε είναι ότι βαθμολογείται σχεδόν κάθε σεζόν και αυτό αποτελεί τον πρώτο μας στόχο εδώ - το να είσαι σε θέση να μαζεύεις βαθμούς. Θα έχει πολλή δουλειά να κάνει καθώς θα είναι ο πρώτος μας πιλότος. Θα βασιστούμε πάνω του όσον αφορά στη στρατηγική, το μονοθέσιο, τις πίστες".

Προς το παρόν δεν υπάρχει ενημέρωση για τον δεύτερο πιλότο της ομάδας, αν και όπως λέγεται αυτός θα είναι καθαρά επιλογή της Ferrari με τον Esteban Guttierez που στο παρελθόν έχει αγωνιστεί με την Sauber, να αποτελεί το μεγάλο φαβορί για τη θέση.

Διαβάστε ακόμα στο Car and Driver:

Η Red Bull και το αδιέξοδο με τους κινητήρες

Αυτό είναι το πρόγραμμα της F1 για το 2016

Tα ρόστερ των ομάδων για το 2016

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ