FORMULA 1

Παρελθόν από τη McLaren o Ron Dennis

Ron Dennis.
Ron Dennis. MCLAREN

Τέλος εποχής για τον πάλαι ποτέ ηγέτη της ιστορικής βρετανικής ομάδας της Formula 1, Ron Dennis, καθώς πούλησε όλες τις μετοχές του.

Ύστερα από 37 χρόνια υπηρεσίας, στα οποία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη επιτυχία της McLaren στον μαγικό κόσμο της Formula 1 αλλά και την εδραίωσή της ως μία ισχυρή δύναμη στον στίβο των επιβατικών supercars, o Ron Dennis αποχωρεί από τη βρετανική ομάδα/εταιρεία! Μία εξέλιξη που φαντάζει λογική μετά την άκομψη απομάκρυνσή του από το ρόλο του CEO του τμήματος F1 τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ο Βρετανός είχε παραμείνει στο διοικητικό συμβούλιο και είχε μετοχές τόσο στο McLaren Technology Group όσο και στη McLaren Automotive. Τα οποία παραχώρησε λαμβάνονται 275 εκατομμύρια αγγλικές λίρες!

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος που έφτασα σε συμφωνία με τους άλλους μετόχους της McLaren. Αυτό είναι ένα ταιριαστό τέλος στα χρόνια μου στη McLaren, που θα μου επιτρέψει να επικεντρωθώ σε άλλα ενδιαφέροντα. Εύχομαι κάθε επιτυχία στη McLaren», είπε ο 70χρονος.

Τα δύο «κομμάτια» της εταιρείας θα ενωθούν υπό την ομπρέλα του McLaren Group, με την εταιρεία Mumtalakat του Μπαχρέιν και το TAG Group να έχουν πλέον την πλειοψηφία των μετοχών. Εκτελεστικός πρόεδρος θα είναι ο Σεΐχης Mohammed bin Essa Al Khalifa.

Από την πλευρά του ομίλου, ανακοινώθηκε το εξής: «Ο Ron Dennis ήρθε σε συμφωνία με τους άλλους μετόχους των McLaren Technology Group και McLaren Automotive, παραχωρώντας τις μετοχές τους και στις δύο εταιρείες. Το McLaren Group εξασφάλισε την οικονομική ρευστότητα ώστε να αγοράσει τις μετοχές του και έτσι να διευρύνει τους ορίζοντές του».

Η εμπλοκή του Dennis στη McLaren ξεκίνησε το 1980, όταν αυτή συγχωνεύτηκε με την ανερχόμενη δική του ομάδα, τη Project 4 F1. Με αυτόν σε ηγετικό ρόλο, κατέκτησε 9 τίτλους οδηγών.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ