FORMULA 1

Οι συμβουλές του Webber στον Ricciardo

Red Bull driver Mark Webber of Australia, right, gestures with Toro Rosso driver Daniel Ricciardo of Australia prior to the start of the first free practice at the Spa-Francorchamps circuit, Belgium, Friday, Aug. 23, 2013. Daniel Ricciardo is widely expected to step up from Toro Rosso and replace Webber. The Belgium Formula One Grand Prix will be held on Sunday. (AP Photo/Luca Bruno)
Red Bull driver Mark Webber of Australia, right, gestures with Toro Rosso driver Daniel Ricciardo of Australia prior to the start of the first free practice at the Spa-Francorchamps circuit, Belgium, Friday, Aug. 23, 2013. Daniel Ricciardo is widely expected to step up from Toro Rosso and replace Webber. The Belgium Formula One Grand Prix will be held on Sunday. (AP Photo/Luca Bruno) AP

Την ώρα που τα σενάρια για το μέλλον του Daniel Ricciardo είναι πολλά, ο Mark Webber έσπευσε να δώσει τις συμβουλές του στον συμπατριώτη του.

Για έντεκα χρόνια ο Mark Webber υπήρξε οδηγός της Formula 1 και για έξι χρόνια (2007-2013) βρέθηκε στο μονοθέσιο της Red Bull. Ο Αυστραλός οδηγός γνωρίζει όσο λίγοι το τι συμβαίνει στα εσωτερικά της ομάδας και έσπευσε για αυτό το λόγο να συμβουλεύσει τον συμπατριώτη του Daniel Ricciardo.

Το όνομα του έχει ακουστεί για τη Mercedes και εξετάζεται ως πιθανός αντικαταστάτης του Bottas.

Ο Webber ωστόσο συμβούλευσε τον Ricciardo να έχει αλλού το μυαλό του. "Νομίζω ότι το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να κερδίσει τον Verstappen. Πιστεύω ότι θα προσπαθήσει και θα το επιχειρήσει για πέντε ή έξι μήνες. Μετά θα κοιτάξει τις επιλογές του. Δεν νομίζω ότι η Mecedes θα βιαστεί να πάρει την απόφασή της. Θεωρώ ότι θα παρακολουθήσουν την εξέλιξη του Bottas και ότι θα το κάνουν μέχρι τον Καναδά. Σίγουρα υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στους δύο αφού το συμβόλαιο τους ολοκληρώνεται στο τέλος της χρονιάς. Είναι ένας από τους κορυφαίους οδηγούς και υπάρχει το ενδεχόμενο για αλλαγή. Αλλά εάν κερδίσει στην εσωτερική μάχη τον Verstappen και η Red Bull "πετάει" γιατί να θέλει να φύγει;

Στο τέλος της ημέρας θεωρώ ότι δεν απασχολεί τον Dan για το χρώμα του μονοθεσίου του. Θέλει μόνο να νικάει. Αυτό είναι που σκοπεύει να κάνει και είναι δύσκολο να κερδίζει κάποιος με συνέπεια. Είναι ικανός να το κάνει, αλλά πρέπει να βρίσκεται σε μία θέση που θα μπορεί να το κάνει. Η Red Bull θα βοηθήσει τον οδηγό που είναι μπροστά στη βαθμολογία και κάνει τη δουλειά" τόνισε μεταξύ άλλων .

Photo credits: AP Photo/Luca Bruno

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ