FORMULA 1

Οι πιθανοί αντικαταστάτες του Rosberg στη Mercedes

Οι πιθανοί αντικαταστάτες του Rosberg στη Mercedes

O Fernando Alonso και ο Sebastian Vettel είναι οι πρώτοι στόχοι της Mercedes για την αναπλήρωση του κενού που άφησε η αποχώρηση του Nico Rosberg.

Ο Nico Rosberg με ανακοίνωσε την απόσυρσή από τη δράση λίγες ημέρες μετά από την κατάκτηση του παγκόσμιου πρωταθλήματος της F1 και τέσσερις οδηγοί βρίσκονται στην... pole position για αντικατάστασή του στη Mercedes.

Τα διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι πρωταθλητές εξετάζουν περιπτώσεις κάθε... είδους, είτε από το πάνω ράφι είτε καθαρά συμπληρωματικές είτε με βλέμμα στο μέλλον.

Τα πιο δυνατά σενάρια αφορούν δύο πρώην παγκόσμιους πρωταθλητές, τον Fernando Alonso και τον Sebastian Vettel. Μπορεί McLaren και Ferrari να μην είναι πρόθυμες να αφήσουν το αστέρι τους να πάει στη Mercedes, η γερμανική ομάδα φέρεται διατεθειμένη να προσφέρει "γενναία" αποζημίωση στην ομάδα όποιου οδηγού αποφασίσει να αποκτήσει για να πλαισιώσει τον Lewis Hamilton.

Κι αν η σκουντερία δεν αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και δεν έχει ανάγκη να... πουλήσει ένα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο και έναν από τους πιο ακριβοπληρωμένους πιλότους, δεν συμβαίνει το ίδιο με τους Βρετανούς, που μετά από δύο σεζόν σε χαμηλές θέσεις στη βαθμολογία των κατασκευαστών που ισοδυναμούν με μικρότερα πριμ, χρειάζονται χρήματα, έστω κι αν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να δώσουν ακόμα έναν ικανότατο οδηγό στη Mercedes, όπως έκαναν με τον Hamilton το 2012.

Μία άλλη επιλογή που κάνει τον γύρο των διεθνών ΜΜΕ είναι ο Jenson Button. Ο 36χρονος πιλότος έχασε τη θέση του από τον Stoffel Vandoorne στη McLaren και το 2017 θα αναλάβει σε δεύτερο ρόλο στην ομάδα, βοηθώντας στην ανάπτυξη του μονοθεσίου, ωστόσο ήδη έχει συμφωνήσει για νέο συμβόλαιο δύο ετών από το 2018. Μία δελεαστική πρόταση από τη Mercedes, όμως, πιθανόν να του αλλάξει τα πλάνα.

Αρκετές πιθανότητες, πάντως, συγκεντρώνει ένας πιλότος που βρίσκεται σε τελείως διαφορετική φάση της καριέρας του. Ο Pascal Wehrlein ολοκλήρωσε μία σεζόν στη Manor όπου έδειξε τις δυνατότητές του και χαίρει εκτίμησης στο "στρατηγείο" της Στουτγκάρδης, με συνέπεια ο 22χρονος Γερμανός να είναι κι αυτός μεταξύ των υποψηφίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΒΟΜΒΑ: Ανακοίνωσε την αποχώρηση του ο Ρόσμπεργκ
TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ