MOTORSPORTS

Ο Τζιοβινάτσι παρτενέρ του Ραϊκόνεν στην Sauber Alfa Romeo

Ο Τζιοβινάτσι παρτενέρ του Ραϊκόνεν στην Sauber Alfa Romeo

Η Sauber Alfa Romeo ανακοίνωσε ότι ο δεύτερο οδηγός της ομάδας της για του χρόνου θα είναι ο Αντόνιο Τζιοβινάτσι. Τρίτος οδηγός και πρεσβευτής της ομάδας θα είναι ο Μάρκους Ερικσον.

Επρεπε να περάσουν 8 χρόνια, από την εποχή που Γιάρνο Τρούλι και Βιταντόνιο Λιούτσι ήταν οι δύο Ιταλοί που εκπροσωπούσαν τη χώρα με την τεράστια παράδοση στη Formula 1. Τώρα, το 2019 θα έχουμε έναν άλλον Ιταλό που θα τρέξει για λογαριασμό της Alfa Romeo Sauber F1 Team. Πρόκειται για τον Αντόνιο Τζιοβινάτσι, που θα είναι παρτενέρ του Κίμι Ραϊκόνεν.

Η απόφαση επιλογής του Τζιοβινάτσι είναι ιδιαίτερα σημαντική, γιατί φέτος είχαμε την επιστροφή της Alfa Romeo στην κορυφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού μετά από 30 και πλέον χρόνια απουσίας. Η συνύπαρξη της Alfa Romeo μ' έναν Ιταλό οδηγό είναι φυσική εξέλιξη ,ενώ θα πρέπει να προσθέσουμε τους ισχυρούς δεσμούς του Τζιοβινάτσι με τη φίρμα από τα εφηβικά του χρόνια.

Ο Τζιοβινάτσι έκανε το ντεμπούτο του στη F1 πέρυσι με τη Sauber στο Grand Prix Αυστραλίας. Επίσης αγωνίστηκε για λογαριασμό της ελβετικής ομάδας ακόμη για φορά πέρυσι στο κινεζικό Grand Prix. Πέραν τούτου έχει πραγματοποιήσει πολλές δοκιμές εξέλιξης και εμφανίσεις στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών (FP1) σε GP, για την ομάδα. Έχει δείξει το ταλέντο του και μοιράζεται με την Alfa Romeo Sauber F1 Team, τη φιλοδοξία για επίτευξη καλών αποτελεσμάτων.

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ