FORMULA 1

Ο Σιρίλ Αμπιτεμπούλ έκραξε Ρικάρντο και δύο ομάδες: "Δεν χτίζεις έτσι..."

Renault driver Daniel Ricciardo of Australia, right, talks as teammate Nico Hulkenberg of Germany, left, and team principal Cyril Abiteboul listen during the launch for the Australian Grand Prix in Melbourne, Australia, Wednesday, March 13, 2019. (AP Photo/Rick Rycroft)
Renault driver Daniel Ricciardo of Australia, right, talks as teammate Nico Hulkenberg of Germany, left, and team principal Cyril Abiteboul listen during the launch for the Australian Grand Prix in Melbourne, Australia, Wednesday, March 13, 2019. (AP Photo/Rick Rycroft) AP

Δεν μπορεί να "χωνέψει" ότι ο Ντάνιελ Ρικάρντο συμφώνησε με τη McLaren ο Σιρίλ Αμπιτεμπούλ, που τα έβαλε και με την αγγλική ομάδα, αλλά και με τη Ferrari για την πίεση που άσκησαν στον Αυστραλό οδηγό.

Η απόφαση της Ferrari να επενδύσει στον 25χρονο Κάρλος Σάινθ ανάγκασε τη McLaren να αναζητήσει οδηγό για να τον αντικαταστήσει. Η βρετανική ομάδα επέλεξε τον Ντάνιελ Ρικάρντο για να μπει πιο "επιθετικά" στο πρωτάθλημα του 2021, ωστόσο η απόφαση του Αυστραλού να αποχωρήσει από τη Renault μετά από μόλις δύο σεζόν (την περσινή και τη φετινή που δεν έχει ακόμη ξεκινήσει) προκάλεσε οργή στο αφεντικό των Γάλλων, τον Σιρίλ Αμπιτεμπούλ.

" Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι περάσαμε μαζί μία σεζόν και φέτος περιμένουμε περισσότερα σε σχέση με πέρυσι. Είμαι απογοητευμένος γιατί δε νομίζω ότι μπορείς να χτίσεις αν δεν έχεις σταθερότητα. Αυτό πηγαίνει και στους οδηγούς, αλλά και σε όλα τα μέλη ενός οργανισμού. Αλλάξαμε πολλά σε σχέση με πέρυσι. Το 70% του προσωπικού μας άλλαξε μάνατζμεντ ή τρόπο λειτουργίας στον τομέα του. Έχουμε νέο τεχνικό διευθυντή, νέο επικεφαλής στο κομμάτι της αεροδυναμικής, νέο υπεύθυνο μηχανικό. Όλα αυτά έγιναν τους τελευταίους 12 μήνες, με πολλές αλλαγές. Θα ήθελα να δω το αποτέλεσμα πριν ενεργήσουμε για μια αλλαγή οδηγού, πριν συζητήσουμε με τους οδηγούς μας. Εκτός αυτού, είμαι έκπληκτος από τον ακτιβισμό δύο συγκεκριμένων ομάδων που έσπρωξαν και πίεσαν τον Ρικάρντο να πάρει την απόφασή του. Θα προχωρήσουμε, θα μείνουμε στο πλάνο μας για ένα καλύτερο μονοθέσιο. Αν το καταφέρουμε, θα μπορούμε να προσελκύσουμε οποιονδήποτε οδηγό στο μέλλον" ήταν τα λόγια του Σιρίλ Αμπιτεμπούλ στο Motorsport.com.

Στο πρωτάθλημα του 2019, στην πρώτη του σεζόν στη Renault, ο Ρικάρντο απέτυχε παταγωδώς καθώς τερμάτισε στην ένατη θέση μεταξύ 20 οδηγών με 54 πόντους και καλύτερη θέση την 4η στο Grand Prix της Ιταλίας. Η ομάδα του ήταν πέμπτη σε σύνολο 10 κατασκευαστών με 91 πόντους.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ