FORMULA 1

Ο Ρικιάρντο πήγε στη Renault

Red Bull driver Daniel Ricciardo of Australia celebrates on the podium after winning the Formula One race, at the Monaco racetrack, in Monaco, Sunday, May 27, 2018. (AP Photo/Claude Paris)
Red Bull driver Daniel Ricciardo of Australia celebrates on the podium after winning the Formula One race, at the Monaco racetrack, in Monaco, Sunday, May 27, 2018. (AP Photo/Claude Paris) AP PHOTO/CLAUDE PARIS

Ο στόχος της Renault να φθάσει ξανά στην κορυφή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Φόρμουλα 1, ενισχύεται και από το γεγονός της συμφωνίας με τον 29χρονο, νυν πιλότο της Red Bull, Ντάνιελ Ρικιάρντο.

Ο Αυστραλός από το Περθ, συμφώνησε με τη γαλλική ομάδα για τα επόμενα δύο χρόνια, 2019-2020 . Εχει 7 νίκες στο παλμαρέ του στην F1 και ανέβηκε 29 στο βάθρο. Ηδη είναι πολύ εξοικειωμένος με τη Renault, έχοντας οδηγήσει σε Renault Junior μεταξύ 2007 και 2011 και έχει χρησιμοποιήσει κινητήρες Renault στη F1 από το 2014.

Ο Jerome Stoll, Πρόεδρος της Renault Sport Racing, τόνισε: "Η Renault αποφάσισε να επιστρέψει στη Formula 1 για να αγωνιστεί για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Η υπογραφή του Ντάνιελ Ρικιάρντο είναι μια μοναδική ευκαιρία για το Groupe Renault προς το σκοπό αυτό που δεν θα μπορούσε να χάσει. Χαιρετίζουμε την άφιξη του Ντάνιελ στην ομάδα, που έχει περισσότερα κίνητρα από ποτέ".

Από την πλευρά του ο Ντάνιελ Ρικιάρντο είπε: "Ήταν μάλλον μια από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που πήρα μέχρι τώρα στην καριέρα μου. Αλλά σκέφτηκα ότι ήρθε η ώρα να αναλάβω μια νέα πρόκληση. Συνειδητοποιώ ότι υπάρχει πολύς δρόμος μπροστά για να μπορέσει η Renault να φτάσει στο στόχο της, να ανταγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο, αλλά με εντυπωσίασε η εξέλιξή της σε μόλις δύο χρόνια και γνωρίζω ότι κάθε φορά που η Renault ήταν στο σπορ τελικά κέρδισε. Ελπίζω να μπορέσω να τους βοηθήσω σε αυτό το ταξίδι και να συμβάλω στην πορεία".

www.driveandtravel.gr

Photo credits: AP Photo/Claude Paris

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ