FORMULA 1

Ο Ρικιάρντο άνοιξε την αυλαία

Red Bull driver Daniel Ricciardo of Australia steers his car during the first free practice at the Formula One Bahrain International Circuit in Sakhir, Bahrain, Friday, April 6, 2018. The Bahrain Formula One Grand Prix will take place here on Sunday. (AP Photo/Luca Bruno)
Red Bull driver Daniel Ricciardo of Australia steers his car during the first free practice at the Formula One Bahrain International Circuit in Sakhir, Bahrain, Friday, April 6, 2018. The Bahrain Formula One Grand Prix will take place here on Sunday. (AP Photo/Luca Bruno) AP

O Αυστραλός της RBR άνοιξε με τον πρώτο χρόνο της δοκιμές στο Σακίρ, καθώς ένα δέκατο χώρισε τις Mercedes και Ferrari.

Με έναν γρήγορο γύρο με τη μαλακή γόμα στα τελειώματα της πρώτης περιόδου ελεύθερων δοκιμών, ο Ντάνιελ Ρικιάρντο της Red Bull Racing πέτυχε τον πρώτο χρόνο στο ξεκίνημα του 2 φετινού αγώνα της Formula 1, στο Σακίρ του Μπαχρέιν.

Καθώς ο Λιούις Χάμιλτον έκανε ένα λάθος στον γρήγορο γύρο του με τη μαλακή γόμα και έμεινε 1,2 δευτ. πίσω,. στην τέταρτη θέση, ο Βάλτερι Μπότας με την δεύτερη Mercedes επικράτησε οριακά, με ένα δέκατο του δευτερολέπτου, της μάχης με τις δύο Ferrari. Για μια ακόμα φορά, ταχύτερος των cavallino ήταν ο Κίμι Ράικονεν, αν και με οριακή διαφορά 0,012 δευτ. από τον Σεμπάστιαν Φέτελ.

Η δεύτερη περίοδος των ελεύθερων δοκιμών στο νησί του Περσικού, πάντως, που ξεκινά στις 18:00 (ώρα Ελλάδας), θα είναι περισσότερο ενδεικτική διότι θα διεξαχθεί με τις θερμοκρασίες της νύχτας, και θα είναι αντιπροσωπευτική των συνθηκών νυχτερινών δοκιμών κατάταξης και του αγώνα - ειδικά σε ό,τι αφορά τη θερμοκρασία της ασφάλτου.

Αντίθετα με τον Ρικιάρντο, οι δοκιμές δεν κύλησαν καλά για τον ομόλογό του στην ομάδα του Μίλτον Κινς, Μαξ Φερστάπεν: ένα πρόβλημα απώλειας ισχύος του κινητήρα του τον σταμάτησε στην έξοδο των πιτς, έπειτα από μόλις δύο γύρους, και έκτοτε έμεινε στο γκαράζ της ομάδας μέχρι τέλους.

Τρία δέκατα πίσω από τον Χάμιλτον και την εξάδα βρέθηκε η Haas-Ferrari με τον Ρομέν Γκροζάν. Ο έβδομος Πιέρ Γκασλί ήταν με τον αναβαθμισμένο κινητήρα της Honda (στην πλάτη της Toro Rosso) ταχύτερος από όλη την «αρμάδα» των κινητήρων Renault (με εξαίρεση τον Ρικιάρντο), και συγκεκριμένα μισό σχεδόν δευτερόλεπτο από τη McLaren-Renault του Φερνάντο Αλόνσο, στην 11 θέση των χρόνων.

Το επίτευγμα του Γκασλί αποκτά μεγαλύτερη σημασία αν αναλογιστεί κανείς ότι οι δύο Renault και οι δύο McLaren έκαναν τον γρήγορο γύρο τους με την πολύ μαλακή γόμα, αλλά και ότι αυτή είναι η αναβαθμισμένη μονάδα ισχύος της Honda, μετά τα προβλήματα στον Turbo και στον ηλεκτροκινητήρα MGU-H, που παρουσίασε στην Αυστραλία. Αντίστοιχα, η McLaren αφιέρωσε την προσοχή της στην αξιολόγηση των νέων εξαρτημάτων που εισήγαγε στην MCL33 στο Μπαχρέιν.

F1 - GP ΜΠΑΧΡΕΪΝ 2018

ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ 1

Ο Ρικιάρντο άνοιξε την αυλαία

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ