FORMULA 1

Ο Ράικονεν προσπέρασε τον Σουμάχερ για το απόλυτο ρεκόρ στη Formula 1

Alfa Romeo driver Kimi Raikkonen of Finland steers his car during a practice session at the 70th Anniversary Formula One Grand Prix at the Silverstone circuit, Silverstone, England, Friday, Aug. 7, 2020. (Bryn Lennon, Pool Photo via AP)
Alfa Romeo driver Kimi Raikkonen of Finland steers his car during a practice session at the 70th Anniversary Formula One Grand Prix at the Silverstone circuit, Silverstone, England, Friday, Aug. 7, 2020. (Bryn Lennon, Pool Photo via AP) AP

Ρέκορντμαν συμπληρωμένων γύρων έγινε το απόγευμα της Κυριακής (9/8) ο Κίμι Ράικονεν, που προσπέρασε τον Μίκαελ Σουμάχερ στον 32ο γύρο του επετειακού Grand Prix της Formula 1 στο Σίλβερστοουν.

Στα 40 του χρόνια, ο Κίμι Ράικονεν παλεύει με ένα πολύ κακό μονοθέσιο. Ο Φινλανδός τρέχει με την Alpha Romeo και παλεύει με νύχια και με δόντια να αποφύγει τον πάτο της κατάταξης, ωστόσο το απόγευμα της Κυριακής (9/8) έγραψε το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία της Formula 1.

Στον 32ο γύρο του επετειακού Grand Prix , στο Σίλβερστοουν της Αγγλίας, ο Iceman έφτασε τους 16826 συμπληρωμένους γύρους στην καριέρα του στο κορυφαίο επίπεδο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, με αποτέλεσμα να προσπεράσει τον σπουδαίο Μίκαελ Σουμάχερ (16825 συμπληρωμένους γύρους) και να γίνει ο πρώτος στην ιστορία της Formula 1 σε μια κατηγορία που δείχνει το ταλέντο, τη συνέπεια, τη συνέχεια και την τεράστια κλάση του.

Ο Ράικονεν έχει κατακτήσει ένα πρωτάθλημα οδηγών, το 2007, ενώ μετρά 21 νίκες, 103 πόντιουμς, 1859 πόντους, 18 πολ ποζίσιονς και 46 ταχύτερους γύρους σε μια καριέρα που ξεκίνησε το 2001 από το Αυστραλιανό Grand Prix στο Άλμπερτ Παρκ της Μελβούρνης.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ