FORMULA 1

Ο κορονοϊός σφυροκοπά τη Φόρμουλα 1, προς το 2023 οι αλλαγές των τεχνικών κανονισμών

during the Formula One Grand Prix of Singapore at Marina Bay Street Circuit on September 17, 2017 in Singapore.
during the Formula One Grand Prix of Singapore at Marina Bay Street Circuit on September 17, 2017 in Singapore. REDBULLRACING.COM

Ακόμη πιο πίσω πηγαίνουν οι αλλαγές στους τεχνικούς κανονισμούς της Φόρμουλα 1, ενώ οι ομάδες παλεύουν για την επιβίωσή τους με οκτώ αγώνες να έχουν ήδη αναβληθεί/ακυρωθεί και το μέλλον να μοιάζει αβέβαιο.

Την ώρα που η οικονομική ζημιά που έχει δεχθεί κάθε λίγκα του κόσμου, είτε πρόκειται για τo NBA και την Premier League, είτε για πολύ μικρότερα πρωταθλήματα, είναι τεράστια, η Φόρμουλα 1 δείχνει πως πιέζεται αφόρητα από το γεγονός ότι έχουν ήδη αναβληθεί επτά αγώνες της σεζόν και έχει ακυρωθεί ένας, το ιστορικό Grand Prix του Μονακό.

Πρόσφατα οι παράγοντες των ομάδων συμφώνησαν να μεταθέσουν τις αλλαγές των τεχνικών κανονισμών για έναν χρόνο, από το 2021 δηλαδή στο 2022, ωστόσο φαίνεται πως σιγά-σιγά αντιλαμβάνονται ότι η ζημιά θα είναι υπερβολικά μεγάλη και ίσως ανυπολόγιστη με το αφεντικό της Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ, να δηλώνει ότι είναι πολύ πιθανό να δούμε "πάγωμα" των κανονισμών έως το 2023!

" Μιλάμε για να αργήσει ακόμη έναν χρόνο η αλλαγή των κανονισμών, διότι στο δικό μου μυαλό θα είναι εντελώς ανεύθυνο να πρέπει να επιβαρυνθούμε με το τεράστιο κόστος της ανάπτυξης το 2021" ήταν το σχόλιο του Χόρνερ στο BBC, για να προσθέσει πως: " Υπάρχει ήδη μια λογική συμφωνία, όμως θα πρέπει να περάσει και από την FIA ώστε να μεταφερθεί αυτό το κόστος το 2022 και να δούμε τους νέους κανονισμούς το 2023. Το σημαντικότερο που χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή, είναι σταθερότητα. Κάθε φορά που ανακοινώνεις αλλαγές, ανακοινώνεις κόστη. Η σταθερότητα είναι ό,τι πιο υπεύθυνο μπορούμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή".

Με δεδομένο ότι απαγορεύεται φέτος η εξέλιξη των μονοθεσίων του 2022 και με επίσης δεδομένο ότι από το 2021 θα δούμε όριο 175 εκατομμυρίων δολαρίων για το κόσμος κάθε ομάδας, το ζητούμενο πλέον είναι η επιβίωση των "μικρών" ομάδων όπως η Williams, στις οποίες η FIA σκοπεύει να δώσει χέρι βοήθειας εν μέσω της πανδημίας που καλπάζει πλέον σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Κατά τα άλλα, η Red Bull έχει ήδη ξεκινήσει την παραγωγή αναπνευστήρων, το ίδιο κάνουν και άλλες ομάδες της Φόρμουλα 1, σε μια προσπάθεια υποστήριξης του εθνικού συστήματος υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ