FORMULA 1

O Hamilton στην pole του Abu Dhabi

Großer Preis von Abu Dhabi 2016, Samstag
Großer Preis von Abu Dhabi 2016, Samstag DAIMLER AG

O Lewis Hamilton θα ξεκινήσει από την pole position στο Abu Dhabi, με τον Nico Rosberg να βρίσκεται ακριβώς δίπλα του σε μια μάχη που θα κρίνει τον τίτλο.

O Lewis Hamilton κέρδισε μια μάχη, αλλά για να μπορέσει να πάρει τον πόλεμο θα χρειαστεί τη συνδρομή της τύχης. Ο Βρετανός θα ξεκινήσει τον τελευταίο αγώνα του 2016, στην εντυπωσιακή Marina Bay του Abu Dhabi, από την pole position (12η για φέτος και 61η συνολικά στην καριέρα του), αλλά σε μειονεκτική θέση για το Πρωτάθλημα καθώς βρίσκεται 12 βαθμούς πίσω από τον ομόσταβλό του, Nico Rosberg.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ

Ο Γερμανός σημείωσε τον δεύτερο καλύτερο χρόνο στις κατατακτήριες δοκιμές και βρίσκεται πολύ κοντά στη μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του στην F1 καθώς αν η πτώση της καρό σημαίας στον αγώνα της Κυριακής τον βρει στο βάθρο, σε οποιαδήποτε θέση, θα στεφθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Η Mercedes κλείνει τη θριαμβευτική της χρονιά με άλλο ένα lock-out -το 13ο συνολικά- και το εκπληκτικό ρεκόρ των 20 pole positions σε σύνολο 21 αγώνων (12 για τον Hamilton και 8 για τον Rosberg!

Πίσω από τους δύο διεκδικητές του τίτλου θα βρεθούν ο Daniel Ricciardo (Red Bull) και ο Kimi Raikkonen (Ferrari) με τη διαφορά τους να είναι μόλις 15 χιλιοστά του δευτερολέπτου, ενώ στην τρίτη σειρά του γκριντ θα παραταχθούν ο Sebastian Vettel (Ferrari) με τον φετινό του “εφιάλτη” Max Verstappen (Red Bull).

Ο Nico Hulkenberg θα ξεκινήσει τον τελευταίο του αγώνα με την Force India από την έβδομη θέση, έχοντας στο πλευρό του τον ομόσταβλό του, Sergio Perez.

O Fernando Alonso με τη McLaren πλασαρίστηκε στην ένατη θέση, ενώ ο Felipe Massa (Williams), θα ξεκινήσει το τελευταίο Grand Prix της καριέρας του από τη δέκατη θέση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το δίδυμο της Red Bull θα ξεκινήσει τον αγώνα με την super soft γόμα της Pirelli σε αντίθεση με τις Mercedes και τις Ferrari που θα παραταχθούν στη σχάρα εκκίνησης με τα ultra soft λάστιχα στα μονοθέσιά τους. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της εταιρείας, η διαφορά στην απόδοση των συγκεκριμένων γομών κυμαίνεται στα 8 δέκατα (ταχύτερη η ultra soft).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ CAR AND DRIVER

Πιο φαρδιά και με νέα χάραξη τα Pirelli του 2017
Abu Dhabi Grand Prix
Η φοβερή μεταμφίεση του Hamilton και η σχέση του με τη Serena Williams
TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ