FORMULA 1

O Hamilton και ο Schumacher!

O Hamilton και ο Schumacher!

Στις κατατακτήριες του GP Βελγίου, ο Lewis Hamilton ισοφάρισε το ρεκόρ των pole position του άτυχου επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1.

Μπορεί το ίνδαλμα του Lewis Hamilton να ήταν ο Ayrton Senna αλλά αυτό δεν τον εμπόδιζε να τρέφει ιδιαίτερο σεβασμό για τον Michael Schumacher. Άλλωστε οι δυο τους συνυπήρξαν στη Formula 1 στο δεύτερο μέρος της καριέρας του Γερμανού, τον οποίο και ο Βρετανός διαδέχθηκε στη Mercedes.

Μετά από μία δεκαετία καριέρας στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ο Hamilton κατάφερε να ισοφαρίσει το ρεκόρ των pole position του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, επικρατώντας του ανταγωνισμού στις κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix Βελγίου.

Αμέσως μετά, ο αγωνιστικός διευθυντής της F1, Ross Brawn, διατάραξε τη συνηθισμένη ροή των συνεντεύξεων των τριών πρώτων, μεταφέροντας του τα συγχαρητήρια της οικογένειας Schumacher για την ισοφάριση αυτού του ρεκόρ.

Ο Hamilton ήταν εμφανώς συγκινημένος από αυτό το μήνυμα και όταν πήρε το μικρόφωνο, είπε μεταξύ άλλων: "Είναι μία ξεχωριστή μέρα για μένα. Ήξερα πως ήταν στον ορίζοντα η επίτευξη της 68ης pole αλλά δεν το σκεφτόμουν και τόσο. Θυμάμαι να παρακολουθώ πρώτη φορά αυτό το Grand Prix το 1996, καθόμουν στην πρώτη στροφή και όταν πέρασε ο Michael ο κινητήρας του τάραξε τα πλευρά μου. Ήταν απίστευτο, εκείνη τη στιγμή η αγάπη μου για το σπορ ανέβηκε επίπεδο. Τώρα έχω ισοφαρίσει τις pole του – είναι απίστευτο! Ειδικά γνωρίζοντας τον Michael, γνωρίζοντας πως ήταν ένας θρύλος. Νιώθω πολύ υπερήφανος. Πάντα τον θαύμαζα".

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Βρετανός χρειάστηκε 200 αγώνες για να φτάσει σε αυτόν τον αριθμό των Pole Positions, ενώ ο Schumi 247. Δείτε στο παρακάτω video που ετοίμασε η επίσημη τηλεόραση της Formula 1 και που συγκρίνει την πορεία των δύο οδηγών.

Πόσες σεζόν πέρασαν στην F1, σε πόσα GP έτρεξαν, πόσες από αυτές της pole πήραν με κάθε ομάδα, πότε έσπασαν το ρόδι, σε ποια σεζόν πήραν τις περισσότερες και σε ποια σιρκουί ήταν πιο επιτυχημένοι!

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ