FORMULA 1

Ο Hamilton φιλοσοφεί, τα media ψάχνουν κλικ

Ο Hamilton φιλοσοφεί, τα media ψάχνουν κλικ

Ο Βρετανός μίλησε για την κληρονομιά που θεωρεί πως θα αφήσει όταν φύγει από τη Formula 1, αλλά τα λόγια του παρερμηνεύτηκαν στο βωμό της επισκεψιμότητας.

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην οποία παρουσιάζεται αινιγματικός σχετικά με το μέλλον του στη Formula 1, παραχώρησε στο περιοδικό Auto της FIA o Lewis Hamilton. Πρόκειται για επίσημο περιοδικό της παγκόσμιας ομοσπονδίας του μηχανοκίνητου αθλητισμού άρα τα λόγια του δεν είναι αλλοιωμένα με στόχο την αύξηση των πωλήσεων ή κλικ. Η αλλοίωση ήρθε εκ των υστέρων από πολλά ΜΜΕ που Ιούνιο μήνα αναζητούν "πελατεία".

Τι είπε λοιπόν ο 32χρονος σε αυτή την περιβόητη συνέντευξη; Πως είναι στα καλύτερα του, πως βλέπει το μονοθέσιό του κι αυτό τον κάνει να είναι ακόμα πιο διψασμένος για επιτυχίες, πως θεωρεί πως έχει αφήσει τη δική του κληρονομιά άσχετα με το αν αποφασίσει ξαφνικά να σηκωθεί να φύγει στο τέλος της σεζόν ή αν θα συνεχίσει για πέντε ακόμα χρόνια (το πιθανότερο). Το πώς αυτό μεταφράζεται σε πρόθεση αποχώρησης, είναι κάτι που αφορά μόνο την (αν)αξιοπιστία του κάθε μέσου.

Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά τι είπε ο Hamilton στο περιοδικό της FIA: "Η μοίρα μου είναι στα χέρια μου. Θα μπορούσα να αποφασίσω να σταματήσω στο τέλος της σεζόν. Αυτό σημαίνει πως η κληρονομιά που θα αφήσω πίσω θα είναι μικρότερη απ’ ότι αν σταματήσω σε πέντε χρόνια; Ποιος θα το κρίνει αυτό; Δεν είναι κάτι που θα προγραμματίσω, δεν ξέρεις τι κρύβει το μέλλον κι εγώ δεν ξέρω τι θα κάνω. Ότι κι αν κάνω όμως, θα το κάνω όπως το έκανα πάντα – τόσο στους αγώνες όσο και σε οτιδήποτε άλλο στη ζωή. Σε ότι κάνω, νιώθω πως μπορώ να πετύχω σπουδαία πράγματα. Ποτέ δεν θα σταματήσω να πιέζω τα όρια σε ότι κι αν είναι αυτό που κάνω και πάντα θα κυνηγώ την κορυφή. Αυτή η αποστολή ή αυτή η νοοτροπία αν θέλετε, θα καθορίσει την κληρονομιά μου".

Shanghai International Circuit, Shanghai, China. 
Saturday 08 April 2017.
World Copyright: Andy Hone/LAT Images
ref: Digital Image _ONY4825
Shanghai International Circuit, Shanghai, China. Saturday 08 April 2017. World Copyright: Andy Hone/LAT Images ref: Digital Image _ONY4825 LAT IMAGES EMAIL: [email protected]

Από εκεί και πέρα, αναφέρθηκε και στον μέχρι πρότινος teammate του Nico Rosberg, που στο τέλος της περυσινής σεζόν και λίγα 24ωρα μετά την κατάκτηση του πρώτου του παγκόσμιου τίτλου στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αποφάσισε να αποχωρήσει από την ενεργό δράση. Και η απάντηση του, όσο κι αν πιστοποίησε το πόσο… γεμάτη καριέρα είχε όλα αυτά τα χρόνια, διαλύει κάθε υπόνοια πως μπορεί να αποχωρήσει σύντομα από το σπορ.

"Μπορώ να τον καταλάβω με κάποιο τρόπο, να αντιληφθώ το αίσθημα του να θέλεις να σταματήσεις και να κάνεις κάτι διαφορετικό. Ενίοτε σκέφτομαι τι θα κάνω μετά την F1. Όμως όποτε βλέπω το μονοθέσιο μου σκέφτομαι πως δεν θα πάω πουθενά! Δεν ξέρω πόσο ακόμα θα μείνω στην F1 αλλά είμαι ακόμα ανταγωνιστικός, ακόμα πεινασμένος για επιτυχίες και οδηγώ καλύτερα από ποτέ", ξεκαθάρισε ο Hamilton που διεκδικεί τον τέταρτο παγκόσμιο τίτλο του.

Λόγια που σε γενικές γραμμές, δεν ξεστομίζει πρώτη φορά. Έχει ξανά στο παρελθόν αναφερθεί στην 'κούραση' που συνεπάγεται το γεγονός πως τρέχει από μικρό παιδί σε αγώνες πραγματοποιώντας ατελείωτες θυσίες, αλλά πάντα ολοκληρώνει τα λόγια του με το πόσο επιβραβεύτηκε για αυτές και πόσο επιθυμεί να συνεχίσει την πορεία του στη Formula 1. Μη βιάζεστε λοιπόν να τον "συνταξιοδοτήσετε" τον Lewis, δεν πάει πουθενά, εδώ θα μείνει.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ