FORMULA 1

Ο Έντι Τζόρνταν προβλέπει "μπαμ" της Ferrari με τον Λιούις Χάμιλτον

Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain celebrates on the podium after winning the Emirates Formula One Grand Prix at the Yas Marina racetrack in Abu Dhabi, United Arab Emirates, Sunday, Dec.1, 2019. (AP Photo/Hassan Ammar)
Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain celebrates on the podium after winning the Emirates Formula One Grand Prix at the Yas Marina racetrack in Abu Dhabi, United Arab Emirates, Sunday, Dec.1, 2019. (AP Photo/Hassan Ammar) AP PHOTO/HASSAN AMMAR

Ο Έντι Τζόρνταν μίλησε για τη διαμορφωθείσα κατάσταση στη Formula 1, προβλέποντας πως η Ferrari θα υπογράψει τον Λιούις Χάμιλτον τα επόμενα χρόνια.

Ο κορονοϊός έφερε τα πάνω κάτω στον παγκόσμιο αθλητισμό (και όχι μόνο σε αυτόν), διαφοροποιώντας άρδην τα δεδομένα. Τόσο σε οικονομικό όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο, τίποτα δεν προβλέπεται να είναι ίδιο τα επόμενα χρόνια, δεδομένης της τεράστιας απώλειας εσόδων και των ανακατατάξεων που θα προκύψουν.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο Έντι Τζόρνταν προέβλεψε κοσμογονικές αλλαγές στη Formula 1 τόσο σε επίπεδο οδηγών όσο και σε επίπεδο ομάδων. Ο άλλοτε ιδιοκτήτης ομάδας της Formula 1 υποστήριξε πως η μετακόμιση του Λιούις Χάμιλτον στη Ferrari είναι πολύ πιθανή, εξηγώντας πως μόνο η ιταλική ομάδα είναι σε θέση να του δώσει τα χρήματα που θέλει. Κάτι που θα φέρει αναπόφευκτα τον Σεμπάστιαν Φέτελ στην πόρτα της εξόδου.

Από την άλλη, εξήγησε ότι η κρίση θα φέρει αρκετές ομάδες στη διαδικασία της αποχώρησης από τη Formula 1, αφού δεν θα μπορούν να σηκώσουν το βάρος που δημιουργήθηκε.

" Ο Λιούς Χάμιλτον θα καταλήξει στη Ferrari. Είναι η μοναδική ομάδα, που υπό αυτό το οικονομικό καθεστώς μπορεί να προσφέρει ένα μεγάλο συμβόλαιο σε εκείνον, για να τον δελεάσει. Ξέρουν ότι αξίζει αυτά τα χρήματα. Είμαι πεπεισμένος ότι ομάδες όπως η Mercedes, η Honda και ίσως η Renault θα βάλουν τέλος στην παρουσία τους στη Formula 1 τα επόμενα δύο χρόνια. Εν αντιθέσει με τον Λιούις, δεν ξέρω τόσο καλά τον Σεμπάστιαν Φέτελ για να μπορώ να μιλήσω με μεγαλύτερη σιγουριά. Κατά τη γνώμη μου δεν έχει πλέον άλλη επιλογή, είτε θα υποχρεωθεί να σταματήσει είτε να πάει στη McLaren" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Έντι Τζόρνταν μιλώντας στο F1-Insider.

AP Photo/Hassan Ammar

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ