FORMULA 1

Ο Button μένει στην F1 γιατί πιστεύει στο project McLaren-Honda

Ο Button μένει στην F1 γιατί πιστεύει στο project McLaren-Honda

Τέλος στην έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών έβαλαν McLaren και Jenson Button με την ανακοίνωση της παραμονής του Βρετανού πιλότου στην ομάδα για άλλον ένα χρόνο

Το τελευταίο διάστημα, ειδικά πριν τον αγώνα της Suzuka, ξένα δημοσιεύματα θεωρούσαν σχεδόν βέβαιο ότι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2009 θα αποχωρούσε από τη Formula 1, κάτι που τελικά δεν συνέβη.

« Oι μήνες που πέρασαν, ήταν μήνες κυρίως σκέψης για μένα, έχοντας δυο σκέψεις στο μυαλό μου, αυτή της παραμονής στην F1 και αυτή της εξόδου. Μίλησα με τον (σ.σ. αρχηγό της ομάδας) Ron Dennis και με διαβεβαίωσε πως τη νέα σεζόν θα είμαστε πιο ανταγωνιστικοί και με έπεισε να παραμείνω», λέει ο ίδιος.

Η McLaren είχε τη δυνατότητα να ενεργοποιήσει έναν όρο που υπήρχε στο 2ετές συμβόλαιο και να λύσει τη συνεργασία τους στο τέλος της τρέχουσας σεζόν. Ωστόσο, όπως είπε ο ισχυρός άνδρας της ομάδας, Ron Dennis, δεν υπήρχε λόγος ενεργοποίησής του από τη στιγμή που διαπίστωσε μέσα από συζητήσεις που είχε μαζί του, πως παρέμενε ενθουσιασμένος και αφοσιωμένος στο αγωνιστικό project.

« Δεν κρύβω πως είμαι χαρούμενος από αυτή την εξέλιξη, καθώς ο Jenson είναι ένας από τους πιο έμπειρους πιλότους στο γκριντ. Του χρόνου, μάλιστα, θα ξεπεράσει τις 300 εκκινήσεις σε GP και με τέτοια πολύχρονη εμπειρία, θα είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για την ομάδα μας», σχολίασε από την πλευρά του ο Dennis.

Στην ανακοίνωση δεν γίνεται καμία αναφορά στην περίπτωση του Fernando Alonso, ο οποίος παρά τα παράπονα και τα αρνητικά σχόλια που έκανε κατά τη διάρκεια του ιαπωνικού GP κατά της Honda, ξεκαθάρισε ότι θα τιμήσει το τριετές συμβόλαιο που έχει υπογράψει με την ομάδα.

Ο Button εντάχθηκε στο δυναμικό της McLaren το 2010. Έχει λάβει μέρος σε 109 αγώνες, έχει πανηγυρίσει 8 νίκες (η τελευταία το 2012 στο Interlagos), μια pole position (2012, Spa), ενώ έχει και 26 παρουσίες στο βάθρο (η τελευταία στη Μελβούρνη, το 2014).

Διαβάστε ακόμα στο Car and Driver:

Αυτό είναι το πρόγραμμα της F1 για το 2016

Tα ρόστερ των ομάδων για το 2016

Ένας Ολλανδός νικητής του φετινού Red Bull Rookies Cup

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ