Νέα εντολή για τις μπλε σημαίες!

Η παγκόσμια ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού τροποποίησε τους κανονισμούς σχετικά με το πότε πρέπει να ανεμίζουν οι μπλε σημαίες στην πίστα.

Είναι συνηθισμένο φαινόμενο να ακούμε μέσω team radio τους οδηγούς της Formula 1 να γκρινιάζουν γιατί προσπαθώντας να «ρίξουν» γύρο σε πιο αργά μονοθέσια, οι κριτές καθυστερούν να κουνήσουν τις μπλε σημαίες που ειδοποιούν τους οδηγούς πως πρέπει να κάνουν στην άκρη για να αφήσουν έναν πιο γρήγορο συνδυασμό να περάσει.

Η παγκόσμια ομοσπονδία μελέτησε ενδελεχώς το συγκεκριμένο ζήτημα και τροποποίησε τους κανονισμούς. Όπως γνωστοποιήθηκε, ο τεχνικός έφορος της FIA (και διευθυντής των αγώνων) Charlie Whiting, ενημέρωσε όλες τις ομάδες πως με εφαλτήριο το Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν που διεξάγεται αυτή την Κυριακή, το χρονικό πλαίσιο ενεργοποίησης της συγκεκριμένης οδηγίας προς του πιο αργούς συνδυασμούς άλλαξε.

Πλέον, οι οδηγοί που ετοιμάζονται να «ρίξουν» γύρο σε πιο αργά μονοθέσια, θα έχουν τη βοήθεια των μπλε σημαιών όταν θα βρίσκονται σε χρονική απόσταση 1.2 δευτερολέπτων από αυτά.

Υπενθυμίζουμε πως στη σύγχρονη Formula 1, η σχετική ενημέρωση δεν έρχεται μόνο μέσω της παραδοσιακής σημαίας αλλά με μπλε φωτεινές ενδείξεις εντός κόκπιτ αλλά και αντίστοιχο μήνυμα στο μόνιτορ που προβάλλονται οι χρόνοι και βρίσκεται είτε πάνω, είτε πίσω από το τιμόνι (ανάλογα το σχεδιασμό που έχει επιλέξει κάθε ομάδα).

Photo credits: Sauber F1 Team

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Γλώσσα, μαθηματικά, Αντετοκούνμπο: Βάλτε τον Γιάννη στα σχολεία

Μερικές σκέψεις μετά τη βράβευσή του Έλληνα μπασκετμπολίστα ως πολυτιμότερου παίκτη του NBA.

Το μεγάλο σκάνδαλο της Επιδαύρου

Το Φεστιβάλ Επιδαύρου και Πρωινού κάθε χρόνο πιστό στο ραντεβού του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΠΛΟΥΣΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗΣ

Αφήνει ισχυρή παρακαταθήκη ο Θόδωρος Βασιλάκης

Ο Δημήτρης Μπαλής γράφει για τον ιδρυτή της Aegean, Θεόδωρο Βασιλάκη, ο οποίος απεβίωσε την Πέμπτη (17/05) σε ηλικία 78 ετών.