FORMULA 1

Μπάτον: "Αν η Ferrari ώθησε τον Φέτελ σε έξοδο, για μένα είναι τρέλα"

Ferrari driver Sebastian Vettel, right, of Germany smiles as he looks at McLaren driver Jenson Button of Britain at the official press conference ahead of the Japanese Formula One Grand Prix at the Suzuka Circuit in Suzuka, central Japan, Thursday, Sept. 24, 2015. (AP Photo/Rob Griffith)
Ferrari driver Sebastian Vettel, right, of Germany smiles as he looks at McLaren driver Jenson Button of Britain at the official press conference ahead of the Japanese Formula One Grand Prix at the Suzuka Circuit in Suzuka, central Japan, Thursday, Sept. 24, 2015. (AP Photo/Rob Griffith) AP

Ο Τζένσον Μπάτον δεν μπορεί να πιστέψει την απόφαση της Ferrari να μην κρατήσει τον Φέτελ και το έδειξε με τον πλέον εμφατικό τρόπο.

Όλοι έχουν τοποθετηθεί για το διαζύγιο της Ferrari με τον Σεμπάστιαν Φέτελ. Το ίδιο έπραξε και ο Τζένσον Μπάτον που μίλησε στο Sky Sports F1.

Αρχικά, ο Παγκόσμιο πρωταθλητής του 2009 τόνισε: "Αν τον ώθησε η ομάδα σε έξοδο, για μένα είναι τρέλα. Είναι τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής. Νομίζω ότι έδειξε την ταχύτητά του πέρυσι. Είχε μια δύσκολη στιγμή στη σεζόν όταν ο Charles οδηγούσε πολύ καλά, και νομίζω ότι αυτό τον επηρέασε λίγο ψυχολογικά. Αλλά επέστρεψε πολύ δυνατός, και είναι σίγουρα κάποιος που θα επέλεγες να βάλεις στο μονοθέσιό σου αν είχες μια ομάδα στην F1.

Πρέπει να συμβαίνουν περισσότερα. Δεν ξέρω αν η Ferrari επέλεξε τον δρόμο να μην έχει δύο νούμερο ένα οδηγούς, αλλά είναι μια πραγματικά περίεργη επιλογή για μένα και εξακολουθώ να εκπλήσσομαι από την απόφαση του Sebastian να μην είναι σε ένα κόκκινο μονοθέσιο".

Ο Βρετανός στάθηκε και στο χρονικό σημείο στο οποίο έγινε η ανακοίνωση: "Θα πρέπει να δούμε πώς θα εξελιχθούν όλα, αλλά η στιγμή της ανακοίνωσης είναι παράξενη. Δεν έχουμε δει ένα μονοθέσιο της F1 εν δράσει για μήνες, και το να επιλέγεις οδηγούς ενώ φέτος δεν έχει οδηγήσει κανείς είναι περίεργο. Κανονικά, περιμένεις μέχρι τα μέσα της σεζόν και βλέπεις την απόδοση των οδηγών σε εκείνο το σημείο. Ο Vettel θα μπορούσε να έχει τέσσερις, πέντε νίκες σε αυτό το σημείο φέτος, και τότε είμαι σίγουρος ότι η απόφαση θα ήταν πολύ διαφορετική".

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ