FORMULA 1

Massa ή Kubica στη Williams;

Ferrari Formula One driver Felipe Massa of Brazil, right, and BMW Sauber Formula One driver Robert Kubica of Poland, have a chat in the sunset three days prior to the Malaysian Formula One Grand Prix at the Sepang racetrack in Kuala Lumpur, Malaysia, Thursday, April 2, 2009. The second Grand Prix of the season will be held here on Sunday, April 5, 2009. (AP Photo/Oliver Multhaup)
Ferrari Formula One driver Felipe Massa of Brazil, right, and BMW Sauber Formula One driver Robert Kubica of Poland, have a chat in the sunset three days prior to the Malaysian Formula One Grand Prix at the Sepang racetrack in Kuala Lumpur, Malaysia, Thursday, April 2, 2009. The second Grand Prix of the season will be held here on Sunday, April 5, 2009. (AP Photo/Oliver Multhaup) AP PHOTO/OLIVER MULTHAUP

Σε δύο ονόματα έχει περιοριστεί η λίστα υποψηφίων για το ρόλο του teammate του Lance Stroll στη Williams το 2018.

Οι αλλαγές στρατοπέδων ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 του 2018 είναι ήδη πολλές. Κατασκευαστές κινητήρων θα αλλάξουν ομάδες, οδηγοί θα αλλάξουν στρατόπεδα. Και στη δεύτερη κατηγορία μπορεί να ενταχθεί και η Williams καθώς ακόμα δεν έχουν παρθεί τελικές αποφάσεις σχετικά με το οδηγικό δίδυμο της επόμενης σεζόν.

O Lance Stroll που αποτελεί και… αιμοδότη της ιστορικής ομάδας χάρη στα πολλά χρήματα της οικογένειάς του, είναι ο μόνος σίγουρος. Όμως ακόμα δεν ξέρουμε ποιος θα είναι ο teammate του, με δύο φαβορί να ξεχωρίζουν στην κούρσα για τη θέση αυτή. Ο ένας είναι ο νυν teammate του νεαρού Καναδού, ο έμπειρος Felipe Massa ανακάλεσε την απόφασή του να αποχωρήσει από το σπορ όταν του ζητήθηκε να αποτελέσει ηγέτη της ομάδας και μέντορα του Stroll φέτος.

Ο 36χρονος Βραζιλιάνος που μετράει 8 παρουσίες στους βαθμούς στα πρώτα 14 Grand Prix της σεζόν, παραμένει ανταγωνιστικός και με 31 πόντους στο ενεργητικό του, βρίσκεται στην 11η θέση της βαθμολογίας οδηγών.

Αντίπαλο δέος του Massa αποτελεί ο Robert Kubica, που επιθυμεί διακαώς την επιστροφή του στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, 6μιση χρόνια μετά το σοβαρό τραυματισμό του σε αγώνα ράλι. Οι πρόσφατες δοκιμές του με τη Renault έχουν ανεβάσει κατακόρυφα το ενδιαφέρον του κοινού και σίγουρα ένα τέτοιο comeback θα τραβούσε την προσοχή.

Υπάρχουν όμως ερωτηματικά σχετικά με το βαθμό ετοιμότητας του Πολωνού, το δεξί χέρι του οποίου σχεδόν ακρωτηριάστηκε σε εκείνη τη δύσκολη στιγμή στο Rally Ronde di Andorra. Γι’ αυτό και η Williams σκοπεύει να προγραμματίσει κι εκείνη ένα τεστ με τον 32χρονο, με μονοθέσιο του 2014 (λόγω των περιορισμών στους κανονισμούς σχετικά με τις δοκιμές μέσα στη σεζόν).

Ένα σενάριο θα μπορούσε να θέλει τον Kubica να μοιράζεται το κόκπιτ της Williams με τον δοκιμαστή της ομάδας, Paul di Resta. Για παράδειγμα σε Grand Prix όπως αυτά του Μονακό και της Σιγκαπούρης που έχουν υπερβολικές απαιτήσεις σε σχέση με τη λειτουργικότητα του δεξιού χεριού του Πολωνού.

Η Williams φέρεται να έχει καταθέσει πρόταση και στον Fernando Alonso, αν και όλα δείχνουν πως ο Ισπανός θα υπογράψει νέο συμβόλαιο συνεργασίας με τη McLaren, τώρα που αυτή διακόπτει τη συνεργασία της με τη Honda.

Τέλος, η ομάδα του Sir Frank θα αποτελούσε ιδανικό προορισμό για τον Jolyon Palmer που χάνει τη θέση του στη Renault καθώς και για τον Marcus Ericsson που δύσκολα θα παραμείνει στη Sauber και το 2018. Όμως αμφότεροι έχουν ελάχιστες πιθανότητες να επιλεχθούν.

Photo Credits: AP Photo/Oliver Multhaup

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ