FORMULA 1

Lowe: "Θα μπορούσε να έχει κερδίσει ο Massa"

Circuit Gilles Villeneuve, Montreal, Canada.
Friday 09 June 2017.
World Copyright: Andy Hone/LAT Images
ref: Digital Image _ONY3565
Circuit Gilles Villeneuve, Montreal, Canada. Friday 09 June 2017. World Copyright: Andy Hone/LAT Images ref: Digital Image _ONY3565 LAT IMAGES EMAIL: [email protected]

Ο τεχνικός διευθυντής της Williams, Paddy Lowe, μιλάει για την ευκαιρία που έχασε στο Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν ο έμπειρος Βραζιλιάνος οδηγός, Felipe Massa.

Την καλύτερη ίσως ευκαιρία να επιστρέψει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, έχασε στο Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν ο Felipe Massa.

Τουλάχιστον αυτή είναι η άποψη του τεχνικού διευθυντή της Williams, Paddy Lowe, που θεωρεί πως αν δεν εγκατέλειπε, ο 36χρονος θα βρισκόταν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου – αντί του τελικού νικητή, Daniel Ricciardo.

Κι αυτό διότι όταν διεκόπη ο αγώνας του Μπακού, ο Βραζιλιάνος ήταν στην τρίτη θέση, πίσω από τον Sebastian Vettel που αναμενόταν να τιμωρηθεί για τη σύγκρουση με τον Lewis Hamilton (όπως και έγινε) και τον Βρετανό που αναγκάστηκε να μπει στα pit για να αλλάξει προσκέφαλο στη Mercedes του. Όμως ένα πρόβλημα στην ανάρτηση της Williams FW40, τον έθεσε εκτός μάχης.

"Είχαμε δει το πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο Lewis και μετά ήρθε και η ποινή του Sebastian. Δεδομένων αυτών, o Felipe θα μπορούσε να έχει βρεθεί στην πρωτοπορία και να ανέβαινε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Φυσικά αγωνιούσαμε, καθώς υπήρχαν ακόμα πολλοί γύροι και ήδη πολλοί αντίπαλοί μας είχαν αντιμετωπίσει προβλήματα. Τελικά το ίδιο συνέβη και σε εμάς, παρότι είχαμε την απόδοση να βρεθεί στην κορυφή ο Massa.

Αστόχησε ένα μέρος του συστήματος της ανάρτησης, ουσιαστικά δεν είχαμε απόσβεση κραδασμών στο πίσω μέρος και αυτό οδήγησε τον Felipe εκτός αγώνα", είπε ο Lowe.

Η τελευταία νίκη του Massa ήταν το 2008, στο Grand Prix της πατρίδας του. Έκτοτε έχει ανέβει οκτώ φορές στο βάθρο ως οδηγός της Scuderia Ferrari και άλλες πέντε ως οδηγός της Williams.

Photo credits: Williams F1 Team Media Site

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ