FORMULA 1

Lauda: "Ο Alonso γύρισε για τα λεφτά"

Lauda: "Ο Alonso γύρισε για τα λεφτά"

Ο Niki Lauda σχολιάζει τη δεύτερη θητεία του δύο φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, Fernando Alonso, στην ομάδα της McLaren.

Eνώ όλοι οι φίλοι του μαγικού κόσμου της Formula 1 αναμένουν με ενδιαφέρον την τελική έκβαση των συζητήσεων ανάμεσα σε McLaren, Honda, Renault, Toro Rosso, FIA, FOM και Red Bull, ακόμα μεγαλύτερο άγχος για αυτές πρέπει να έχει ο Fernando Alonso!

Αν η McLaren περάσει στο στρατόπεδο των Γάλλων τότε αναμένεται να ανανεώσει το συμβόλαιό του με τη βρετανική ομάδα. Αν αυτή αναγκαστεί να συνεχίσει με τη Honda, τότε ο Ισπανός έχει διαμηνύσει πως θα αποχωρήσει.

Όμως για που; Οι Red Bull Racing και Ferrari δεν αποτελούν επιλογή, όπως άλλωστε και η Mercedes. Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο επικεφαλής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της γερμανικής εταιρείας, Toto Wolff, είπε πως στη Στουτγάρδη δεν έχουν ξεχάσει το ρόλο που ο Alonso είχε παίξει στο προ δεκαετίας "Spygate".

Spa Francorchamps, Belgium. 
Sunday 27 August 2017.
Fernando Alonso, McLaren, on the grid.
Photo: Steven Tee/McLaren
ref: Digital Image _R3I1331
Spa Francorchamps, Belgium. Sunday 27 August 2017. Fernando Alonso, McLaren, on the grid. Photo: Steven Tee/McLaren ref: Digital Image _R3I1331 LAT IMAGES EMAIL: [email protected]

Όμως, αν λάβουμε υπόψη και τις πρόσφατες δηλώσεις του μη-εκτελεστικού αντιπροέδρου της Mercedes F1, Niki Lauda, μάλλον ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής δεν έχει και πολλούς υποστηρικτές στα "ασημί βέλη".

Ο Lauda ρωτήθηκε από το γερμανικό περιοδικό Speed Week αν έχει να δώσει κάποια συμβουλή στον Alonso για τη δύσκολη σεζόν που περνάει (και) φέτος στη McLaren. Ο Αυστριακός απάντησε: "Δεν έχω καμία συμβουλή να δώσω στον Alonso. Βρίσκεται εκεί που βρίσκεται γιατί ήθελε να βγάλει πολλά χρήματα. Γι’ αυτό επέλεξε να πάει στη McLaren".

Όσο για τη δική του ομάδα, ο Lauda τόνισε πως δεν θα μας κρατήσουν πολύ σε αγωνία σχετικά με το δίδυμο της Mercedes για την επόμενη αγωνιστική σεζόν. Ο Lewis Hamilton έχει ένα χρόνο ακόμα συμβόλαιο ενώ ο Valtteri Bottas έχει "κερδίσει" την ανανέωση με τις εμφανίσεις του.

"Σύντομα θα είμαστε σε θέση να πούμε κάτι για το 2018. Προσωπικά, είμαι ευχαριστημένος από την απόδοση του Bottas. Νομίζω πως έχουμε το καλύτερο οδηγικό δίδυμο γιατί οι Vettel-Raikkonen υστερούν ενώ οι Verstappern-Ricciardo είναι περισσότερο ασταθείς", είπε ο 68χρονος.

Photo credits: Mercedes F1 Team, mclarenmediacentre.com

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ