FORMULA 1

Lauda: "Είναι μπροστά η Ferrari"

Lauda: "Είναι μπροστά η Ferrari"
Λάουντα

O Αυστριακός Niki Lauda δήλωσε πως η Ferrari υπερτερεί σε απόδοση της Mercedes. "Να κατανοήσουμε γιατί τα νέα ελαστικά της Pirelli δεν αποδίδουν σε εμάς όσο καλά αποδίδουν στη Ferrari" είπε.

Μετά από τα πρώτα τέσσερα Grand Prix του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 του 2017, έχουν ήδη αποκαλυφθεί λίγο πολύ οι ισορροπίες δυνάμεων, με τις Mercedes και Ferrari και μάχονται στην κορυφή. Όμως ποια από τις δύο έχει το πάνω χέρι; Ο μη εκτελεστικός διευθυντής της γερμανικής ομάδας, Niki Lauda, επιδιώκει να μεταφέρει την πίεση στο αντίπαλο στρατόπεδο.

«Η Ferrari είναι ξεκάθαρα μπροστά. Πρέπει να αναλύσουμε όσα έχουν γίνει έως τώρα για να διαπιστώσουμε ακριβώς τι δεν λειτουργεί και να κάνουμε τα σωστά βήματα ενόψει του αγώνα της Βαρκελώνης. Όλοι θα έχουν αναβαθμίσεις, η Ferrari θα κάνει ένα βήμα προς τα εμπρός άρα εμείς θα πρέπει να κάνουμε δύο και η Red Bull τρία», είπε ο Lauda στην αυστριακή εφημερίδα Krone.

Παρά τα παιχνίδια δηλώσεων, είναι σαφές πως τα ασημί βέλη δεν απολαμβάνουν πλέον το προβάδισμα των τριών περασμένων ετών. Ποιοι είναι όμως οι τομείς που χρειάζεται δουλειά η W08 EQ Power+;

«Το μονοθέσιό μας είναι πιο βαρύ απ’ ότι πρέπει, καλούμαστε να βελτιώσουμε την αεροδυναμική του απόδοση και πάνω απ’ όλα, να κατανοήσουμε γιατί τα νέα ελαστικά της Pirelli δεν αποδίδουν σε εμάς όσο καλά αποδίδουν στη Ferrari», τόνισε ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής.

Μέχρι στιγμής το σκορ ανάμεσα σε Mercedes και Ferrari είναι 2-2, με τη γερμανική ομάδα στην κορυφή της βαθμολογίας κατασκευαστών και τον Sebastian Vettel πρώτο στους οδηγούς με προβάδισμα 13 πόντων έναντι του Lewis Hamilton.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ