FORMULA 1

Lance Stroll: "Με ζηλεύουν…"

Williams driver Lance Stroll of Canada steers his car off the circuit during qualifying for the Australian Formula One Grand Prix in Melbourne, Australia, Saturday, March 25, 2017. (AP Photo/Rick Rycroft)
Williams driver Lance Stroll of Canada steers his car off the circuit during qualifying for the Australian Formula One Grand Prix in Melbourne, Australia, Saturday, March 25, 2017. (AP Photo/Rick Rycroft) AP

Ο Καναδός οδηγός δίνει απαντήσεις σε όσους του ασκούν έντονη κριτική μετά τις εμφανίσεις του στις δοκιμές εξέλιξης και την πρεμιέρα της Αυστραλίας.

Πολλή συζήτηση έχει γίνει σχετικά με τον πρωτοεμφανιζόμενο φέτος στον μαγικό κόσμο της Formula 1, Lance Stroll. Ο πρωταθλητής της EuroF3 προφανώς είναι ταλαντούχος αλλά η τεράστια οικονομική στήριξη από την οικογένειά του, σε συνδυασμό με το δύσκολο ξεκίνημά του στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, έχουν γεννήσει… ψιθύρους.

Είναι άλλωστε γνωστό πως ο ζάμπλουτος πατέρας του ξόδεψε 35 εκατομμύρια για να του εξασφαλίσει θέση επίσημου οδηγού στη Williams και περίπου άλλα τόσα για την προετοιμασία του την προηγούμενη διετία, όπου έκανε εκτενείς δοκιμές με παλαιότερα μονοθέσια της βρετανικής ομάδας.

Όμως στις δοκιμές εξέλιξης του Χειμώνα ο 18χρονος είχε τρία ατυχήματα σε δύο ημέρες "πληγώνοντας" έτσι το πρόγραμμα της Williams ενώ και το ντεμπούτο του στην Αυστραλία περιελάμβανε άλλο ένα ατύχημα όπου έστειλε την FW40 στον τοίχο. Στον αγώνα ήταν 13ος όταν εγκατέλειψε με πρόβλημα στα φρένα.

Αν και όπως αποδεικνύεται, μεγαλύτερο πρόβλημά του είναι η έντονη, ίσως υπερβολική και κατά τη γνώμη του όχι δίκαιη κριτική προς το πρόσωπό του…

"Προφανώς όσοι δεν είναι στην F1, ψάχνουν δικαιολογίες γιατί είναι εκτός. Όσοι βρίσκονται στα Paddock, σέβονται ο ένας τον άλλο. Ξέρουν πως το να κερδίζεις στη Formula 4, τη Formula Renault και τη Formula 3 απαιτεί προσπάθεια και σκληρή δουλειά. Όσοι είναι στην F1 ξέρουν τι απαιτείται για να φτάσεις εδώ. Όσοι δεν βρίσκονται στο σπορ, επειδή ζηλεύουν τους υπόλοιπους, ψάχνουν τρόπους να δικαιολογήσουν το γεγονός πως δεν τα κατάφεραν. Είναι φυσιολογικό, πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που ζηλεύουν", είπε ο Καναδός στο βρετανικό περιοδικό "Autosport".

Photo credits: AP Photo/Rick Rycroft

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ