FORMULA 1

Κορονοϊός: Δεν θα γίνουν ούτε οι αγώνες σε Μπαχρέιν και Βιετνάμ στην Formula 1

Mercedes driver Valtteri Bottas of Finland enters pit lane for a stop during the Formula 1 Australian Grand Prix in Melbourne, Sunday, March 17, 2019. (Asanka Brendon Ratnayake/Pool via AP)
Mercedes driver Valtteri Bottas of Finland enters pit lane for a stop during the Formula 1 Australian Grand Prix in Melbourne, Sunday, March 17, 2019. (Asanka Brendon Ratnayake/Pool via AP) AP

Η Formula 1 και η FIA ανακοίνωσαν ότι δεν θα γίνουν ούτε οι αγώνες του Μπαχρέιν και του Βιετνάμ κάτι που σημαίνει ότι η σεζόν θα ξεκινήσει στην καλύτερη των περιπτώσεων στα τέλη Μαΐου.

Η αναβολή του Grand Prix της Αυστραλίας ήταν μόνο η αρχή για τους αγώνες της Formula 1. Μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε αποφασίστηκε να μην διεξαχθούν ούτε οι επόμενοι αγώνες σε Μπαχρέιν και Βιετνάμ.

Μάλιστα, τονίζεται ότι στην καλύτερη των περιπτώσεων το πρωτάθλημα της Formula 1 θα ξεκινήσει στα τέλη Μαΐου στην Ευρώπη.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η σχετική ανακοίνωση: "Μετά την ανακοίνωση της ακύρωσης του Grand Prix Αυστραλίας και της συνεχιζόμενα ρευστής κατάστασης σχετικά με COVID-19 σε παγκόσμιο επίπεδο, η Formula 1, η FIA και οι promoters των αγώνων έλαβαν αυτές τις αποφάσεις για να εξασφαλίσουν την υγεία και την ασφάλεια των συμμετεχόντων στο πρωτάθλημα, των εργαζόμενων στις πίστες και του κοινού. Πράγμα που παραμένει το πρωταρχικό μέλη μας.

Η Formula 1 και η FIA συνεχίζουν να συνεργάζονται στενά με τους διοργανωτές των αγώνων στο Μπαχρέιν και το Βιετνάμ καθώς και με τις τοπικές αρχές, ώστε να παρακολουθούν την κατάσταση και την κατάλληλη χρονική στιγμή να εξετάσουν τη βιωσιμότητα πιθανών εναλλακτικών ημερομηνιών για κάθε Grand Prix, εφόσον η κατάσταση βελτιωθεί.

Ως αποτέλεσμα, η Formula 1 και η FIA αναμένουν να ξεκινήσει το πρωτάθλημα στα τέλη Μαΐου, στην Ευρώπη, αλλά δεδομένης της απότομης αύξησης των κρουσμάτων COVID-19 στην Ευρώπη τις τελευταίες ημέρες, αυτό είναι κάτι που θα επανεξετάζεται τακτικά".

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ