FORMULA 1

Κίνηση-έκπληξη από τη FIA, έδωσε άδεια σε πίστα της Πορτογαλίας

Mercedes driver Valtteri Bottas of Finland leads Ferrari driver Sebastian Vettel of Germany at the start of the Japanese Formula One Grand Prix at Suzuka Circuit in Suzuka, central Japan, Sunday, Oct. 13, 2019. (AP Photo/Toru Takahashi)
Mercedes driver Valtteri Bottas of Finland leads Ferrari driver Sebastian Vettel of Germany at the start of the Japanese Formula One Grand Prix at Suzuka Circuit in Suzuka, central Japan, Sunday, Oct. 13, 2019. (AP Photo/Toru Takahashi) AP

Άδεια διεξαγωγής αγώνα για το πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1 έδωσε σε πίστα της Πορτογαλίας η FIA, σε μια κίνηση που ουδείς περίμενε.

Την ώρα που οκτώ Grand Prix έχουν αναβληθεί (Αυστραλία, Μπαχρέιν, Βιετνάμ, Κίνα, Ολλανδία, Ισπανία, Αζερμπαϊτζάν, Καναδάς) και εκείνο του Μόντε Κάρλο έχει ακυρωθεί για το 2020, οι παράγοντες της FIA δεν κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια. Εχουν σηκώσει τα μανίκια και προσπαθούν να βρουν εναλλακτικές λύσεις για να εκκινήσει αργά ή γρήγορα το φετινό πρωτάθλημα, ξέρουν ότι το Σίλβερστοουν και θέλει και μπορεί να διοργανώσει τουλάχιστον δύο αγώνες και στο μεταξύ προχώρησαν σε μια κίνηση-έκπληξη που εγινε γνωστή το απόγευμα της Τρίτης (7/4) από τον δημοσιογράφο Λόρενς Μπαρέτο.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον Μπαρέτο η FIA έδωσε άδεια στην πίστα Αλγκάρβε Ιντερνασιονάλ στο Πορτιμάο της Πορτογαλίας, ώστε να έχει τη δυνατότητα να διοργανώσει άμεσα Grand Prix της Φόρμουλα 1. Η διαδρομή ολοκληρώθηκε το 2008 και έχει φιλοξενήσει ομάδες για τεστ και το 2008 και το 2009, έχει μήκος 4.692 μέτρων και 19 στροφες και πλέον μένει να δούμε αν εκεί ομάδες και οδηγοί θα προσπαθήσουν να καλύψουν λίγο από το αρκετό χαμένο έδαφος των πρώτων μηνών του πρωταθλήματος που ακόμη δεν έχει εκκινήσει.



TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ