FORMULA 1

Και τώρα… "εμφύλιος"

Esteban Ocon (FRA) Sahara Force India F1 VJM10.
Belgian Grand Prix, Sunday 27th August 2017. Spa-Francorchamps, Belgium.
Esteban Ocon (FRA) Sahara Force India F1 VJM10. Belgian Grand Prix, Sunday 27th August 2017. Spa-Francorchamps, Belgium. SAHARA FORCE INDIA

Η κατάκτηση της τέταρτης θέσης στους κατασκευαστές δίνει ελευθερία μαχών ανάμεσα στους "ροζ πάνθηρες".

Λένε πως στη Formula 1 ο πρώτος και μεγαλύτερος αντίπαλός σου είναι ο teammate του. Γιατί με αυτόν τίθεσαι σε άμεση σύγκριση, έχοντας μάλιστα τον ίδιο εξοπλισμό στη διάθεσή σου. Μόνο που φέτος οι Sergio Perez και Esteban Ocon το παράκαναν στη Force India, μετατρέποντας τη πρώτη σεζόν συνύπαρξής τους σε "εμφύλιο".

Ο έμπειρος Μεξικανός και ο ταλαντούχος Γάλλος είχαν πληθώρα μεταξύ τους συγκρούσεων, αρχής γενομένης από το Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν στο Μπακού. Όταν φτάνοντας στο βελγικό Grand Prix του Σπα συγκρούστηκαν ξανά, στερώντας πολύτιμους βαθμούς από την ομάδα τους στη μάχη του πρωταθλήματος κατασκευαστών, η διοίκηση της Force India αποφάσισε να τους «βάλει φρένο».

Έκτοτε είχαν ρητή εντολή να μένουν ο ένας μακριά από τον άλλο. Όμως στον αγώνα που έγινε πριν μία εβδομάδα στο Μεξικό και το Autodromo Hermanos Rodriguez, η ινδική ομάδα σφράγισε και μαθηματικά την τέταρτη θέση στη βαθμολογία, την οποία είχε και πέρυσι, στις δύο καλύτερες σεζόν στην ιστορία της.

Έτσι πλέον, οι δύο «ροζ πάνθηρες» (σ.σ. τα μονοθέσια της Force India είναι ροζ) θα μπορούν να μάχονται ελεύθερα στους δύο τελευταίους γύρους της φετινής σεζόν, στη Βραζιλία στις 12 Νοεμβρίου και στο Άμπου Ντάμπι στις 26 του μήνα.

"Μας είχαν πει πως θα μας αφήνουν να μαχόμαστε ελεύθερα όταν εξασφαλίσουμε την τέταρτη θέση στη βαθμολογία. Είναι σημαντικό άλλωστε ο Esteban κι εγώ να αρχίσουμε να εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλο εντός πίστας", είπε ο Perez στο motorsport.com.

Και το δεύτερο σκέλος του σχολίου του είναι που έχει σημασία καθώς οι δύο οδηγοί θα παραμείνουν teammates και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2018.

Photo credits: media.forceindiaf1.com

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ