FORMULA 1

Ήθελε και... παρέα ο Alonso

YEONGAM-GUN, SOUTH KOREA - OCTOBER 04:  Mark Webber of Australia and Infiniti Red Bull Racing is seen following practice for the Korean Formula One Grand Prix at Korea International Circuit on October 4, 2013 in Yeongam-gun, South Korea.  (Photo by Clive Rose/Getty Images) *** Local Caption *** Mark Webber
YEONGAM-GUN, SOUTH KOREA - OCTOBER 04: Mark Webber of Australia and Infiniti Red Bull Racing is seen following practice for the Korean Formula One Grand Prix at Korea International Circuit on October 4, 2013 in Yeongam-gun, South Korea. (Photo by Clive Rose/Getty Images) *** Local Caption *** Mark Webber GETTY IMAGES

Ο Mark Webber αρνήθηκε να ακολουθήσει τον Ισπανό στο Indy 500.

Μπορεί στον ανταγωνιστικό κόσμο της Formula 1 να είναι δύσκολο να υπάρξουν πραγματικές φιλίες, όμως οι Mark Webber και Fernando Alonso αποτελούν εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα. Οι δύο οδηγοί είχαν ανέκαθεν καλή σχέση, που βασιζόταν στην κοινή εκπροσώπηση που είχαν στον τομέα του μάνατζμεντ.

Αφού η μεταξύ τους σχέση δεν χάλασε στα χρόνια που ήταν αντίπαλοι στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αυτό δεν θα συνέβαινε τώρα. Στο πλαίσιο της φιλίας τους, ο Ισπανός κάλεσε τον Αυστραλό να του κάνει παρέα. Όχι σε μία απλή βόλτα αλλά στο ντεμπούτο του στον θρυλικό αγώνα των 500ων Μιλίων της Ινδιανάπολης. Προσφορά που το "καγκουρό" απέρριψε.

"Δεν με ενδιέφερε να αγωνιστώ εκεί. Έχω τον απόλυτο σεβασμό για όσους τρέχουν σε αυτό το θεσμό, ήρωές μου όπως ο Rick Mears, o Mario Andretti και ο Al Unser, ο Roger Penske, o Dario Franchitti που είναι καλός μου φίλος, ο Scott Dixon, o Will Power. Τους σέβομαι αλλά είναι κάτι που δεν έχω σκοπό να δοκιμάσω, ποτέ δεν μου τράβηξε το ενδιαφέρον ακόμα και να πάω να το παρακολουθήσω. Ο Fernando με ρώτησε στο Μπαχρέιν αν ήθελα να δοκιμάσω να τρέξω μαζί του αλλά αρνήθηκα.

Του βγάζω το καπέλο που θα το τολμήσει, ανάγκη που προέκυψε από τη δυσάρεστη κατάσταση που βιώνει τώρα στη Formula 1. Δεν θα το έκανε αν κέρδιζε αγώνες στην F1, το ξέρουμε όλοι αυτό. Η φετινή σεζόν είναι μία καταστροφή για εκείνον αλλά και πάλι, κανένας άλλος οδηγός δεν είχε ποτέ τόση προσοχή από τον Τύπο, χωρίς να έχει καλά αποτελέσματα. Του εύχομαι τα καλύτερα και ελπίζω να τα πάει καλά στο Indy", είπε ο Webber στο crash.net.

O Alonso έκανε ήδη τις πρώτες του δοκιμές στο IndyCar, προκαλώντας παγκόσμιο ενδιαφέρον.

Photo credits: redbullcontentpool.com

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ