FORMULA 1

H Williams ανακοίνωσε Sirotkin

H Williams ανακοίνωσε Sirotkin

Ο Sergey Sirotkin κέρδισε τον Robert Kubica στην κούρσα της διαδοχής του Felipe Massa και θα είναι ο δεύτερος οδηγός της Williams για το 2018.

Ο Sergey Sirotkin είναι ο οδηγός που συμπληρώνει το grid της Formula 1 για το 2018. Ο Ρώσος πιλότος ανακοινώθηκε από τη Williams ως ο παρτενέρ του Lance Stroll στα cockpits των δύο μονοθεσίων για τη νέα σεζόν.

Ο 22χρονος δεν ήταν η πρώτη επιλογή της ομάδας, η οποία εξέτασε τις περιπτώσεις του Paul di Resta, του Robert Kubica ακόμα και της παραμονής του Felipe Massa, παρά τη... δεύτερη αποχώρηση του Βραζιλιάνου από τη Formula 1.

Οι εμφανίσεις του Sirotkin σε δοκιμές στο Άμπου Ντάμπι σε συνδυασμό με τα χορηγικά οφέλη, κέρδισαν τους ανθρώπους της Williams, που κατέληξαν στον Ρώσο, ο οποίος φέρεται να υποστηρίζεται από μία χρηματοδότηση 17.000.000 ευρώ.

Ο Sirotkin ανεβαίνει "σκαλοπάτι" μετά από δύο χρόνια ως αναπληρωματικός οδηγός και οδηγός δοκιμών της Renault, έχοντας συμμετάσχει σε τέσσερα FP1 την περσινή σεζόν.

Η εξέλιξη αυτή ματαιώνει την επιστροφή του Kubica στα grid, αν και ο Πολωνός εντάσσεται στους αναπληρωματικούς οδηγούς της Williams.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ