Η Τουρκία επιστρέφει στην F1

Η Τουρκία επιστρέφει στην F1

Εντελώς αιφνιδιαστικά οι γείτονες μας προχώρησαν σε συζητήσεις με τη Liberty Media για την επιστροφή του αγώνα τους στο καλεντάρι.

Αναπάντεχη εξέλιξη έχουμε σχετικά με το Grand Prix Τουρκίας που όπως όλα δείχνουν, επιστρέφει πανηγυρικά στο καλεντάρι του μαγικού κόσμου της Formula 1! Ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας Tayyip Erdogan, υποδέχθηκε στην προεδρική κατοικία στην Άγκυρα τον νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο του σπορ, Chase Carey, φτάνοντας μάλιστα σε συμφωνία!

Εκτός από τους εκπροσώπους της Liberty Media, παρόντες στη συνάντηση ήταν μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της ομοσπονδίας μηχανοκίνητου αθλητισμού της Τουρκίας, Serkan Yazici, ο διαχειριστής της πίστας της Κωνσταντινούπολης Vural Ak και ο υπουργός νεότητας και αθληιτσμού Akif Cagatay Kilic.

 

Ο Ak ήταν αυτός που στη συνέχεια απευθύνθηκε στους εκπροσώπους του Τύπου, δίνοντας λεπτομέρειες για όσα συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν.

«Είχαμε μία συνάντηση στην Άγκυρα, ανάμεσα στον Πρόεδρό μας και τον Chase Carey της Liberty Media, τον οποίο κάλεσα προσωπικά στην Τουρκία. Το μόνο που μπορώ να πω αυτή τη στιγμή είναι πως οι συναντήσεις πήγαν πολύ καλά και έχουμε καταρχήν συμφωνία. Ωστόσο ακόμα δεν έχουμε υπογράψει συμβόλαια», είπε ο Ak που ανέλαβε τις τύχες του Istanbul Park το 2012.

Μέχρι τότε η πίστα παρέπαιε ενώ ως ιδιοκτήτης μεγάλης εταιρείας ενοικιάσεων αυτοκινήτων, ο Τούρκος χρησιμοποιούσε τις εγκαταστάσεις της ως ένα τεράστιο πάρκινγκ. Φέρεται να ήταν σε συζητήσεις με τον Bernie Ecclestone για να επιστρέψει ο αγώνα στην F1 το 2013, ωστόσο τα $26 εκατομμύρια το χρόνο που ζητούσε ο τότε ισχυρός άνδρας του σπορ, είχαν κριθεί απαγορευτικά. Κυρίως επειδή δεν υπήρχε πια κρατική υποστήριξη στο όλο εγχείρημα.

Αυτό φαίνεται πως έχει αλλάξει, η Liberty Media ζητάει πολύ λιγότερα χρήματα και η οριστική συμφωνία μάλλον δεν είναι μακριά. Ωστόσο παρότι οι Τούρκοι κάνουν λόγο για επιστροφή στο πρόγραμμα από το 2018, η επιστροφή της Γερμανίας και της Γαλλίας που έχουν ήδη ανακοινωθεί, σημαίνει πως θα πρέπει να έχουμε σεζόν 22 αγώνων. Κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά στην ιστορία του σπορ…

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Οι σέξι Πόντιες που αγαπήσαμε

Ένας ύμνος στην αδάμαστη Ποντιακή ομορφιά με αφορμή το Next Top Model.

Δολοφονία Κωστόπουλου: 15 κλωτσιές στο κεφάλι της λογικής

Όσο κουβεντιάζουμε για τα αυτονόητα με αφορμή μια δολοφονία, καμία άλλη συζήτηση δεν έχει πραγματικό νόημα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΠΛΟΥΣΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗΣ

Αφήνει ισχυρή παρακαταθήκη ο Θόδωρος Βασιλάκης

Ο Δημήτρης Μπαλής γράφει για τον ιδρυτή της Aegean, Θεόδωρο Βασιλάκη, ο οποίος απεβίωσε την Πέμπτη (17/05) σε ηλικία 78 ετών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24